Marina Geli: 'El protocol contra la grip A a les escoles és de sentit comú'


  • Comparteix:

La consellera de Salut, Marina Geli, assegura que el protocol contra la grip A a les escoles que ha presentat el departament d'Educació és precís i que les mesures són de 'sentit comú'. Davant les crítiques del sindicat majoritari de l'ensenyament, Geli ha explicat que ara es començarà l'etapa operativa del protocol i es concretaran les disponibilitats de cada centre educatiu per complir les mesures higèniques previstes. La responsable de Salut del govern ha fet aquestes declaracions aquest divendres al migdia durant una visita al centre mèdic local Salus XXI.

Marina Geli ha recordat que no hi ha mesures extraordinàries per combatre la grip A, ja que no es tracta d'una malaltia nova, sinó que són les mesures ordinàries per a la grip però operativitzades i avaluades. Geli ha reiterat que les mesures previstes en el protocol 'són de sentit un comú', com ara que els menors de sis anys es quedin una setmana a casa quan tenen la grip.

Tot i això, la titular de Salut de la Generalitat ha reconegut que ara caldrà veure les disponibilitats de cada centre educatiu per complir les mesures higèniques i concretar els elements per a la relació entre els centres de salut i els educatius.

Escoltem Geli.

Marina Geli

El protocol és precís, una altra cosa és l'operativitat que ara aquests dies acabarem de concretar.


Marina Geli, acompanyada per la tinenta d'alcalde de Serveis de la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha visitat el centre mèdic Salus XXI, amb seu a la ciutat. El màxim responsable del centre, Santiago Vila, ha explicat el potencial de les instal·lacions.

Santiago Vila

Intentem que quan el pacient ve a casa nostra es pugui fer les proves al mateix centre i que se li pugui donar un servei integral.


Fortuny ha destacat la feina de Salus XXI com un 'agent important en el teixit mèdic de la nostra ciutat ja que aconsegueix apropar-se a la població i oferir serveis de qualitat a través del seu model d'hospital lleuger'.

Un centre mèdic a Barcelona, un a Terrassa i dos a Sabadell són els altres espais que formen part de Salus XXI i que estan subordinats a la instal·lació mèdica santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.