El Capio HGC atén 29 casos de grip A des de juliol


Temes relacionats

Els CAP de Sant Cugat confirmen un únic cas positiu de grip A en el que portem d'estiu (19/ago/09)


  • Comparteix:

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC) ha atès des del juliol passat 29 casos de grip A. La majoria dels casos han estat hospitalitzats tal com estableix el protocol per tal de confirmar i controlar els afectats. Durant aquest temps, el centre sanitari ubicat a la nostra ciutat ha rebut un total de 81 possibles casos d'aquest tipus de grip, tot i que en la seva majoria han resultat negatius.

La grip A es manifesta amb els mateixos símptomes que les grips estacionals, febre alta, malestar general i tos i per tant es tracta d'una malaltia vírica benigne en la majoria dels casos. L'única diferència amb altres tipus de grips és la seva mutació, que ha impedit que la societat hagi pogut generar encara anticossos.

És per això que la grip A afecta especialment al sector de població més jove. En el cas de Sant Cugat, durant aquest estiu s'ha detectat un únic cas controlat per els CAP de la ciutat, mentre que el Capio HGC ha atès un total de 29 afectats.

La cap de Medicina Interna del Capio HGC, Montse Garcia, explica el perfil dels 29 positius detectats al centre.

Montse Garcia

Dels 81 casos que hem fet l'estudi hem detectat 29. Hi ha vuit infants, dues persones de més de 65 anys i la resta estan entre els 18 i els 50 anys.


Per tal d'evitar el contagi, es recomana fer servir mocadors de paper d'un sol ús per tapar-se la boca quan s'estornuda, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o un gel d'alcohol, i mantenir ben ventilats els espais tancats. Així mateix cal evitar el contacte durant el temps en que la malatia es present al cos. Ho explica la doctora Garcia.

Montse Garcia

La malaltia s'encoma des de 24 a 48 hores abans de tenir símptomes fins a set dies després que s'ha iniciat la malaltia.


Les previsions apunten que la grip A afectarà entre el 20 i el 30% de la població, una incidència inferior a la grip estacional. La malaltia només pot provocar complicacions en casos de malats crònics i sectors amb problemes de salut previs al seu contagi. És per això que la campanya de vacunació prevista per a la tardor es dirigirà especialment a malalts crònics i dones embarassades, ja que són la població de major risc. També es contempla la vacunació del personal sanitari per tal de funcionar com a barrera en l'expansió de la grip.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.