Xavier Martorell demana al Síndic que expliqui les respostes a les queixes de Seguretat Ciutadana


Temes relacionats

Les queixes sobre la Policia Local continuen al capdavant dels expedients tramitats pel Síndic (22/set/09)


  • Comparteix:

Xavier Martorell en una imatge d'arxiu

Xavier Martorell en una imatge d'arxiu

L'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament insta el Síndic de Greuges, Jaume Clavell, ha explicar quina ha estat la resposta a les 32 queixes ciutadanes relacionades amb aquesta àrea que el defensor del poble ha rebut en l'últim any. El titular municipal de seguretat, Xavier Martorell, ha restat importància al nombre de queixes ja que afirma que només representen un 20% del total d'expedients tramitats pel Síndic i que la resposta a algunes d'elles és molt positiva.

El Síndic de Greuges de Sant Cugat ha presentat aquest dilluns la memòria 2008-2009. Entre els expedients tramitats en l'últim any, Clavell ha destacat les 32 queixes que ha rebut en referència a l'àmbit de Seguretat Ciutadana.

Martorell considera que el cos policial sempre serà el que rebrà més queixes al Síndic ja que està 24 hores al dia al carrer i sanciona conductes dels ciutadans. A més, el regidor de Seguretat Ciutadana creu que cal explicar quina ha estat la resposta a aquestes queixes. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Martorell

El Síndic hauria de fer una valoració de les respostes ja que tota queixa en té una. Només dir quantes queixes hi ha és insuficient.


Durant la presentació de la memòria, el síndic també ha criticat l'escola de policia, i ha assegurat que 'no ho fan prou bé, perquè la Policia Local no es posa al costat dels ciutadans'.

El titular de l'àrea de Seguretat Ciutadana creu que les afirmacions del Síndic estan 'fora de to' i són sense coneixement.

Xavier Martorell

Fer unes declaracions generalitzant sobre la formació de la policia està fora de to i és no tenir coneixement de la seguretat pública del nostre país.




Martorell ha contextualitzat el nombre de queixes de Seguretat Ciutadana i ha afirmat que només un ciutadà de Sant Cugat de cada 2.500 ha tramitat una queixa en relació a aquesta àrea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.