Els actes del Dia de la Salut Mental s'allargaran tot l'octubre a Sant Cugat


  • Comparteix:

Presentació dels actes en roda de premsa

Presentació dels actes en roda de premsa

'La salut mental a l'abast de tothom' és el lema d'enguany del Dia Internacional de la Salut Mental que es commemora el 10 d'octubre. L'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal i l'Associació de Trastorns d'Ansietat-Grups d'Ajuda Mútua (ATAGAM) han programat cinc activitats diferents a la nostra ciutat, que s'allargaran durant tot el mes, amb l'objectiu de donar a conèixer les entitats i normalitzar aquest tipus de malalties.

El president de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, Joan Marigot, ha explicat que en l'actual societat es tendeix a tenir malalties mentals.

Joan Marigot

Aquesta societat tendeix a la malaltia mental com depresions i estressos. La malaltia mental té molt futur i això és terrible.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha fet una crida a normalitzar aquest tipus de malalties. I és que tots els agents implicats coincideixen a dir que encara avui dia les malalties mentals estan molt 'estigmatitzades'.

Carmela Fortuny

Hi ha una dificultat alta a nivell social pel que fa a la reinserció d'aquestes persones. Hi ha d'haver un canvi de mentalitat perquè l'estigmatització és molt elevada.


L'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal i l'ATAGAM han preparat pel divendres 9 d'octubre una taula informativa a la plaça dels Quatre Cantons per fer arribar la informació de manera directa als santcugatencs.

El dijous 22 d'octubre serà el torn del cinema amb la projecció de la pel·lícula 'Some voices' a la Casa de Cultura. L'objectiu és generar un col·loqui posterior dirigit per la psicòloga del Centre d'Orientació Sanitària Ferran Salses i Roig, Núria Pi, i la treballadora social del Centre de Dia de Rubí Gemma Porta.

Un dels actes més destacats d'enguany és la celebració del primer trofeu benèfic 'El golf amb la salut mental' que es farà al Club de Golf Sant Cugat el diumenge 25 d'octubre. L'organització vol que la seva lluita arribi a tot tipus de santcugatencs i consideren aquesta activitat ajudarà a promoure els seus objectius.

El programa d'activitats es clourà el dimarts 27 d'octubre amb la conferència 'Com gestionem l'ansietat' a càrrec del psicòleg Jesús Ricart.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.