La pujada d'impostos de l'Estat tindrà 'efectes fatals' per a l'habitatge públic, segons la secretària d'Habitatge de la Generalitat


  • Comparteix:

La secretària d'Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, creu que la pujada d'impostos que proposa l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero tindrà conseqüències 'fatals' per a la vivenda de protecció oficial. Així ho ha dit durant l'acte d'obertura de la jornada 'La vivenda a debat: disseny, sostenibilitat i manteniment' que ha començat aquest dijous a Sant Cugat amb l'organització conjunta de Promusa i de les associacions catalana i estatal de promotors públics.

Carme Trilla ha explicat davant un centenar de persones que la realitat de la construcció pública a Catalunya és 'preocupant' per la falta de finançament per part de les entitats bancàries. Trilla ha criticat també la pujada d'impostos sobre la vivenda protegida i la rehabilitació que ha proposat el govern espanyol. Segons Trilla, tot el finançament que s'està aconseguint en l'actualitat serà per pagar aquesta pujada.

Carme Trilla

La pujada d'impostos és una contradicció en l'àmbit de la vivenda protegida. Estem traient diners d'on podem que només serviran per pagar l'increment d'impostos.



Trilla ha demanat a les associacions de promotors públics de Catalunya i Espanya que actuïn com a 'lobby' davant el ministeri d'Economia i les ha encoratjat a treballar conjuntament amb altres administracions per frenar aquesta pujada.

En el mateix sentit s'ha expressat el president de l'Associació de Promotors Públics de Vivenda i Sòl (AVS) a Catalunya, Ferran Julián, que ha criticat que la vivenda pública pateixi l'increment d'impostos.

Ferran Julián

Hem de dir-li a la ministra que tota la vivenda protegida hauria de tenir el tipus súper reduït al 4%, tant en construcció com en rehabilitació.


De la seva banda l'alcalde, Lluís Recoder, que ha presidit aquest dijous l'acte d'obertura de la iniciativa, ha titllat aquestes jornades 'd'èxit'.

Lluís Recoder

És un èxit que es puguin celebrar unes jornades centrades en la qualitat de la vivenda pública. Això significa que s'han superat altres etapes.




Les jornades, que s'allargaran fins aquest divendres, comptaran amb ponències i amb una visita tècnica a l'edifici de promoció municipal construït al carrer Mar de la Xina, a Can Trabal, i al complex Volpelleres Centre per conèixer edificis amb sistemes constructius ecològics i de gestió centralitzada de l'energia.

Aquesta iniciativa forma part dels actes de celebració dels 20 anys de l'empresa de promocions municipals Promusa. Cugat.cat ha produït un reportatge de vídeo que s'ha projectat durant l'acte d'inici de les jornades repassant la tasca de Promusa durant aquestes dues dècades i els seus reptes de futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.