La FAV lamenta la baixa participació de les associacions de veïns


  • Comparteix:

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) fa una crida a una major implicació per part dels col·lectius veïnals de la ciutat i els districtes. En una entrevista a Cugat.cat, el seu president, Manel Sánchez, ha lamentat que la majoria d'associacions no participin en l'activitat de la FAV i ha atribuït aquest fet al 'cansament' i al 'desencís polític' provocat, en part, pel mal funcionament dels consells de districte.

De les 12 associacions de veïns que integren la FAV, només cinc participen activament a les assemblees de l'organització. El col·lectiu afirma que hi ha un 'desencant' polític important per part dels ciutadans.

El president de la FAV, Manel Sánchez, ha explicat les raons d'aquest fet en una entrevista a Cugat ràdio (91.5 FM).

Manel Sánchez

La baixa participació és conseqüència de la poca efectivitat dels consells de districte en temes com les urbanitzacions de la Floresta i Mira-sol, que s'arrosseguen des de fa molts anys.




Les associacions de veïns del barri del Monestir, Sant Joan de Mira-Sol, Eixample Sud, les Planes i la Floresta són, segons la FAV, les més participatives de la ciutat. Tot i la crisi de participació, Manel Sánchez assegura que la federació continuarà fomentant la implicació dels col·lectius veïnals ja que la ciutadania té un poder per llei que li permet participar democràticament als ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.