L'Ajuntament ha d'ajudar la Unió però no implicar-s'hi econòmicament, segons els partits


Temes relacionats

La Unió, embargada per un deute de 126.000 euros ( 2/oct/09)

El CMSC agraeix la implicació de l'Ajuntament en la viabilitat de l'entitat (21/des/07)

Entitats denuncien rebre un tracte desigual de l'Ajuntament (20/des/07)

El CMSC dóna llum verda a la cessió d'instal·lacions a l'Ajuntament per eixugar el deute (12/des/07)

L'Ajuntament estudia vendre un edifici públic per eixugar el deute del CMSC (24/gen/07)

El CMSC vol vendre part de la seu per fer front a un deute de 900.000 euros ( 8/gen/07)


  • Comparteix:

Tertúlia política a Cugat ràdio

Tertúlia política a Cugat ràdio

Tots els grups municipals coincideixen a dir que l'Ajuntament ha d'acompanyar i assessorar la Unió Santcugatenca per evitar que perdi la seva seu com a conseqüència del deute de 126.000 euros que arrossega. La majoria de partits, però, adverteixen que el consistori no pot pagar-li el deute a una entitat privada i diuen que el precedent del Club Muntanyenc no és aplicable en aquest cas.

A finals del 2007 l'Ajuntament i el Club Muntanyenc van arribar a un acord per salvar l'entitat excursionista, que havia d'afrontar un deute de 900.000 euros derivat de la construcció de la nova seu del Club, al costat de l'Ajuntament. L'acord, que consistia en la venda d'espais de la seu del CMSC al consistori, va aixecar ampolles al món associatiu, que hi va veure un greuge comparatiu.

Ara, la Unió Santcugatenca afronta un embargament judicial de la seva seu per un deute de 126.000 euros contret per l'entitat amb l'exllogater del bar. La majoria de partits, però, no veuen paral·lelismes entre els dos casos i asseguren que l'Ajuntament no es pot implicar econòmicament en la crisi de la Unió, però sí ajudar d'una altra manera.

En una tertúlia a Cugat ràdio (91.5 FM), el regidor de CiU Jordi Puigneró ha remarcat que l'Ajuntament no pot rescatar totes les entitats privades que facin fallida per la seva gestió.

Jordi Puigneró

No som el salvavides de totes les entitats privades. Elles han de mirar pels seus interessos.


El regidor del PSC i primer secretari local, Ferran Villaseñor, assegura que el cas de la Unió no es pot comparar amb el del Club Muntanyenc, però reconeix que l'Ajuntament ha de fer alguna cosa per ajudar l'entitat centenària.

Ferran Villaseñor

Era important que l'Ajuntament ajudés el CMSC, que podia fer fallida. Ara també hem de fer alguna cosa.


El regidor d'ICV-EUiA i president local dels ecosocialistes, Joan Calderón, també creu que l'Ajuntament ha d'assessorar la Unió per resoldre el problema, però descarta que això vulgui dir implicar-s'hi econòmicament.

Joan Calderón

L'Ajuntament ha de fer un acompanyament, però això no vol dir haver de pagar.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, afirma que l'ajuda al CMSC va suposar un greuge comparatiu i diu que, en el cas de la Unió, la implicació de l'Ajuntament podria passar per buscar subvencions d'altres administracions públiques.

Berta Rodríguez

L'Ajuntament podria intentar aconseguir subvencions per a la Unió. L'Ateneu ho està fent.


El regidor d'ERC Toni Ramon també creu que cal un acompanyament del consistori a la Unió, però no amb les mateixes mesures que es van adoptar en el cas del CMSC.

Toni Ramon

L'Ajuntament ha de fer un acompanyament a la Unió, que no vol dir prendre les mateixes mesures que amb el CMSC.


Els grups municipals també aposten perquè l'equip de govern continuï negociant amb la Unió Santcugatenca un conveni per convertir l'espai en la 'sala B' del Teatre-Auditori, tot i que admeten les dificultats d'aquesta negociació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.