La junta de la Unió es va inscriure a la Generalitat amb l'acta d'una assemblea 'fantasma', segons socis de l'entitat


Temes relacionats

L'Ajuntament ha d'ajudar la Unió però no implicar-s'hi econòmicament, segons els partits ( 7/oct/09)

La Unió, embargada per un deute de 126.000 euros ( 2/oct/09)

Els antecessors de Pere Marín a la Unió carreguen contra la seva gestió ( 2/oct/09)


  • Comparteix:

Un concert al Teatre la Unió

Un concert al Teatre la Unió

Socis de la Unió Santcugatenca denuncien que l'actual junta directiva de l'entitat es va inscriure al registre d'associacions de la Generalitat amb l'acta d'una assemblea que mai es va arribar a celebrar. Segons la Generalitat, l'assemblea que hauria ratificat l'actual direcció hauria tingut lloc un dia abans de la celebració dels comicis, un fet que neguen diversos associats.

El cas comença el 24 de març d'aquest any, quan l'anterior president, Joan Mata, dimiteix en no rebre el suport dels socis per tirar endavant mesures per garantir la viabilitat de l'entitat. En aquella mateixa assemblea, es designa una comissió gestora que ha de dirigir l'associació fins a la celebració d'unes eleccions. Aquesta comissió passa a autodenominar-se junta directiva, una il·legalitat segons els socis denunciants, i convoca per al 27 de maig els comicis, als quals només es presenta la candidatura del membre d'aquella comissió i ara actual president, Pere Marín.

Passat l'estiu, el 29 de setembre, es convoca una assemblea per ratificar la nova junta, que era la guanyadora en ser l'única que s'havia presentat, i per tractar la sol·licitud d'un crèdit per a l'entitat. Segons diversos socis, en aquella trobada no es va votar la ratificació de la nova direcció i es va conèixer, afegeixen, que la junta ja havia estat inscrita al registre d'associacions de la Generalitat. Arran d'aquest fet, l'expresident Josep Puig demana - per escrit i sense èxit - que la junta li faci arribar el document que s'ha entregat al departament de Justícia per quedar registrada. En demanar-lo a la Generalitat, l'expresident comprova que la junta directiva ha fet arribar al departament un certificat que assegura que se la va nomenar en una assemblea el 26 de maig, un acte que, segons Puig, mai es va dur a terme. Ho ha dit a Cugat.cat.

Josep Puig

No s'ha celebrat aquesta assemblea ni se n'ha celebrat cap per ratificar el president i la junta directiva.



Puig ha afegit que aquesta assemblea s'hauria celebrat un dia abans dels comicis i hauria incomplert el calendari electoral.

Josep Puig

El procés electoral acabava el 27 de maig i no el 26. Encara no s'havien celebrat les eleccions.





La setmana passada es va donar a conèixer que la justícia ha embargat la Unió Santcugatenca per un deute de 126.000 euros contret amb els exllogaters del bar de l'entitat. La junta directiva de la Unió està negociant amb bancs i caixes la contractació d'un crèdit que els permeti salvar la seu del carrer Anselm Clavé.

L'actual president, Pere Marín, han desestimat fer declaracions a Cugat.cat, malgrat la petició d'aquest grup.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Al marge de l'opinió que pugui tenir de la gestió d'uns i d'altres a La Unió, em sobta que el Sr. Marín l'endemà de l'assemblea del passat 29 de setembre, va donar algunes entrevistes als mitjans de comunicació de la ciutat, amb la seva visió dels fets. Quan se li proposa el diàleg o trobada amb d'altres persones properes a La Unió, però que tenen distinta visió de la situació, desapareix i decideix desestimar fer més declaracions a Cugat.cat. Aquesta actitud de tirar la pedra i amagar la mà, em deixa prou desconcertada i sincerament em fa dubtar molt de tot allò que vostè ens ha explicat els darrers dies, senyor Marín.

Elena p.g.. Enviat el 8/oct/09


Es trist que, segons semble, el adjuntament dongui soport a la Entitat, pero no economicament, quan el suport que necesita aquesta Entitat, es de mena económica. Será per que en cas de tancament de la Entitat, el inmoble, sembla que pasaría a ser propietat del Ajuntament?. AVE CESAR.

santcugat. Enviat el 8/oct/09


Jo hi vaig assistir a la última assamblea on s'havia de ratificar aquesta junta que havia estat inscrita a partir d'una assamblea fantasma. Jo dono crédit amb aquests fets aquí esmentats a l'article. Quina va ser la meva sorpresa de la última assamblea, no només el fet de que no es va ratificar cap mena de junta (ja que hi havia molta discordància entre socis), sinó que a més a més es va fer una única votació per si calia demanar el crèdit per solventar les deutes. Casi la meitat de l'assamblea estava en discordància total amb les propostes del senyor Marín i la seva junta d'un pla de viabilitat que va ser incapaç d'explicar-nos, només posant-nos exemples com recòrrer a voluntariat per fer tasques que, des del meu punt de vista, hauria de fer un tècnic, i apagant les llums més d'hora. Així pretenen estalviar tants diners al mes? I la resta d'on els pretenen treure? Vist que això no era gens clar, es va passar a la votació (amb mals comentaris cap a la gent que demanava torn de paraula), una votació a mà alçada que a més, no resultava correcta ja que no concordava bé. Es va proposar de tornar a votar, persona per persona, ja que ens acusaven, als joves, de ser menors o no poder votar (cosa que em sorpren perquè jo ja en tinc 24 i fa 7 o 8 anys que sóc sòcia i molts dels meus companys també). El senyor Marín es va passar pel forro això i va donar per acceptada la votació de la demanda del crèdit, una votació injusta que només els hi interessava al seu grup de socis, però va tancar l'assamblea sense ratificar cap junta. Quina sorpresa més gran quan vaig llegir l'article d'una periodista que ni tant sols estava allà, donant una versió de la realitat molt en discordància del que va passar. Ara per fí començo a veure que hi ha gent que s'atreveix a començar a parlar amb coherència dels fets i demostrant coses. Per mi, si La Unió segueix en aquesta dinàmica d'assamblea de no voler escoltar a tothom i faltar el respecte als que pensem d'una manera més alternativa i "moderna", doncs ja la poden subastar demà mateix.

Mireia. Enviat el 8/oct/09


Fixant-me el document adjunt d’aquest article, entenc que l’actual Junta Directiva de La Unió, encapçalada per el senyor Marín, va registrar els òrgans de govern de l’Entitat, fent constar al Departament de Justícia de la Generalitat, que s’havia celebrat una assemblea ratificant els càrrecs amb data 26 de maig de 2009. Des de la dimissió de l’anterior Junta Directiva, encapçalada pel senyor J. Mata, només s’ha convocat als socis de l’entitat a l’assemblea del passat 29 de setembre, així doncs, és evident que el registre de l’actual Junta es va fer de forma fraudulenta, deixant constància d’una assemblea que no es va celebrar.

E.p.g.. Enviat el 9/oct/09


ÉS vergonyós! Cal fer una nova assemblea ja !

santcu. Enviat el 9/oct/09


És absolutament impossible reconduïr La Unió amb l\'actual junta! A l\'assembla, per part dels socis més grans i MÉS MALEDUCATS es van poder sentir crits, insults i desqualificacions... Això no ho explica Senyor Marín? I perquè només diu que hi ha un deute de 126.000€? Potser que surti tot a la llum, no?

indignant. Enviat el 9/oct/09


Qui va signar el document de sol·licitud de registre dels nous òrgans de govern (em refereixo al que consta al certificat adjunt d’aquest article)? Habitualment aquest tràmits els ha de signar el President i Secretari de l’entitat (si més no, en quasi tots els documents que emet la Generalitat és així). En aquest cas estaríem parlant de la senyora Montserrat Tizón i el Senyor Pere Marín (els càrrecs de Secretària i President) que consten en aquest certificat de la Generalitat. Quan pensen donar explicacions als seus socis i quan pensen retractar-se públicament?

e.p.g.. Enviat el 9/oct/09


És indignant! això és un delicte de falsificació de dades i documents. Desprès com volen que els socis tinguem confiança en la junta si les bases d\\'aquesta estan sobre una mentida! No se com s\\'ha de fer però s\\'ha de fer fora aquesta gent de l\\'entitat,com a mínim. Si ni ells mateixos, que son la junt compleixen els estatuts!

Indignat. Enviat el 14/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.