L'Ajuntament dóna suport a la Unió però no invertirà per sufragar el seu deute


Temes relacionats

La junta de la Unió es va inscriure a la Generalitat amb l'acta d'una assemblea 'fantasma', segons socis de l'entitat ( 8/oct/09)

L'Ajuntament ha d'ajudar la Unió però no implicar-s'hi econòmicament, segons els partits ( 7/oct/09)

La Unió, embargada per un deute de 126.000 euros ( 2/oct/09)

Els antecessors de Pere Marín a la Unió carreguen contra la seva gestió ( 2/oct/09)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha intentat ajudar la Unió Santcugatenca en reiterades vegades

L'Ajuntament ha intentat ajudar la Unió Santcugatenca en reiterades vegades

L'Ajuntament es mostra compromès amb la situació de deute financer de la Unió Santcugatenca però assegura que l'actual crisi econòmica fa impossible dur a terme mesures per invertir en l'entitat. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha explicat a Cugat.cat que el consistori ha proposat a la Unió en reiterades ocasions la instauració d'un consorci per compartir usos i l'aprofitament del patrimoni de l'entitat, i que aquesta ho ha refusat. La situació actual de l'Ajuntament, segons Escura, no permet posar de nou sobre la taula aquestes possibilitats, tot i que afirma que continuaran donarant suport a l'entitat.

Escura ha assegurat que la situació de la Unió Santcugatenca, embargada per un deute de 126.000 euros, és delicada, però que ve de lluny i es remunta a dos mandats anteriors. Entre les possibles fórmules que el consistori al llarg dels anys ha intentat dur a terme per ajudar l'entitat, hi ha la creació d'un consorci per compartir els usos i l'entrada de Promusa al patrimoni de l'entitat. El titular de Cultura ha explicat que la Unió va refusar en el seu moment aquestes propostes ja que no s'adeien amb la filosofia de l'entitat, i que ara l'actual situació de crisi no les fa viables. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Escura

Arribats en aquest moment en plena crisi ara no podem fer un consorci amb la Unió, ja que hauríem de fer una inversió molt important.


Tot i això, el tinent d'alcalde de Cultura afirma que estan implicats amb la Unió a través de les subvencions, que aquest any sumen 23.000 euros, i amb un conveni de col·laboració que financia prop de 10 espectacles cada any. A més, l'Ajuntament també està intentant adquirir una línia de crèdit de la Diputació de Barcelona per la Unió, tot i que no serviria finançar tot el deute de l'entitat.

D'altra banda, davant les crítiques que pot haver-hi un greuge comparatiu entre la Unió i el Club Muntanyenc (CMSC), que va arribar a un acord amb l'Ajuntament per finançar la nova seu a canvi de compartir els usos, Escura ha assegurat que la solució del club ja es va presentar a l'entitat en el seu moment i que la Unió no s'hi va adherir.

Xavier Escura

Algun grup polític ha insinuat un greuge comparatiu. Jo ha vaig dir quan hi havia recursos que podíem repetir la operació, però ells es van tancar en banda.




El titular de Cultura creu que cal que el consistori respecti el procés intern que està duent a terme l'entitat privada, malgrat que assegura que tenen un diàleg constant i bona relació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No se on anirem a parar. L'ètica de la gen que presideix aquestes entitats sense ànim de lucre, com poden actuar tan malament que deixen a l'estacada a tots els que creuen en una indepèndencia i que no tot ha d'estar sota la subvenció de l'ajuntament ja que la pluralitat és necessaria

nunus. Enviat el 8/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.