La crisi econòmica va fer plantejar la supressió del Festival de Poesia


Temes relacionats

Sam Abrams: 'El director de la Institució de les Lletres Catalanes vol eradicar el Festival de Poesia' ( 9/oct/09)

El Festival de Poesia de Sant Cugat homenatja Joan Vergés entre el 21 i el 25 d'aquest mes ( 6/oct/09)


  • Comparteix:

Oriol Izquierdo, a l'esquerra, i Xavier Escura

Oriol Izquierdo, a l'esquerra, i Xavier Escura

L'organització del Festival de Poesia de Sant Cugat ha reconegut que va plantejar-se la supressió del festival, que enguany celebra la novena edició, per culpa de la crisi. Amb tot, la Institució de les Lletres Catalanes considera que la realització de la iniciativa en aquest context dóna un valor afegit al festival.

Amb aquestes paraules ha contestat el director de la Institució de les Lletres Catalanes i membre de l'organització, Oriol Izquierdo, les crítiques del poeta santcugatenc Sam Abrams que, en declaracions a Cugat.cat, ha advertit del possible final del festival.

Izquierdo ha explicat a Cugat.cat que, tot i disposar de menys diners que en anteriors edicions, 'no podien sacrificar aquesta iniciativa literària'.

Oriol Izquierdo

Ens vam plantejar si el fèiem o no. Però creiem que no podíem sacrificar aquesta iniciativa per la seva trajectòria i vam decidir fer-la amb menys diners.


Izquierdo ha demanat que, abans de criticar el certamen, el que s'ha de fer és analitzar el programa i la incidència que té el festival al carrer. El director de la Institució de les Lletres Catalanes ha volgut deixar molt clar que tant l'entitat que encapçala com l'Ajuntament es plantegen cada any 'com poder fer més gran el festival'.

En el mateix sentit s'ha expressat el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que ha dit a Cugat.cat que les crítiques de Sam Abrams són 'exagerades'.

Xavier Escura

No entraré en les desqualificacions exagerades d'en Sam Abrams. Ha fet un curset ràpid d'integració a la cultura catalana pel que fa a aquest exercici lamentable d'autodestrucció.





Escura no ha pogut assegurar a Cugat.cat que el festival tingui continuïtat l'any vinent i ha explicat que un cop es posi punt final a l'edició d'enguany s'estudiarà la viabilitat econòmica de la iniciativa literària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.