Treballadors de TMB expliquen el seu conflicte amb la direcció de l'empresa


  • Comparteix:

Els santcugatencs es poden veure afectats per les vagues i mobilitzacions que estan fent els conductors d'autobusos del Transport Metropolità de Barcelona (TMB) per reivindicar que els apliquin dos dies de descans a la setmana. El conflicte, que ja fa més d'un any que està sobre la taula, també comportaria una reducció dels serveis de busos de cara el 2010, si la direcció de TMB aprova al gener un conveni que no rep el suport de treballadors i sindicats. Treballadors de TMB han explicat el cas aquest dimarts a Sant Cugat.

Els treballadors han anunciat que faran vaga indefinida a partir de gener si la direcció aplica el conveni no acordat amb la plantilla. A més, han anunciat l'aplicació d'altres mesures de pressió com ara la publicació de diaris gratuïts explicant la problemàtica, així com la penjada de cartells i adhesius als vehicles que condueixen.

El delegat del comitè d'empresa, Josep Garganté, explica a Cugat.cat com pot afectar aquest conflicte als santcugatencs.

Josep Garganté

Si fem vaga només hi haurà autobusos de serveis mínims, la gent trobarà a l'autobús diaris gratuïts i adhesius als seients.



Segons els empleats, la direcció de TMB també ha coaccionat els treballadors amb l'aplicació d'una vuitantena d'expedients sancionadors i amb una reducció del servei d'autobusos metropolitans de cara el 2010. Els conductors ja han organitzat tres vagues en un any, mobilitzacions que els han servit per acumular 25 minuts extres al seu sou per cada jornada treballada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.