Un grup de socis de la Unió acusa Pere Marín de cometre un frau documental


Temes relacionats

L'Ajuntament dóna suport a la Unió però no invertirà per sufragar el seu deute ( 8/oct/09)

La junta de la Unió es va inscriure a la Generalitat amb l'acta d'una assemblea 'fantasma', segons socis de l'entitat ( 8/oct/09)

Joan Mata qüestiona les mesures per salvar la Unió que proposa Pere Marín ( 6/oct/09)

Pere Marín, president de La Unió: 'L'anterior junta ens va ocultar l'embargament' ( 3/oct/09)

La Unió, embargada per un deute de 126.000 euros ( 2/oct/09)


  • Comparteix:

38 socis s'han adherit al grup

38 socis s'han adherit al grup

Un grup de socis de la Unió Santcugatenca denuncia 'irregularitats' en la gestió del president de l'entitat, Pere Marín. El col·lectiu, anomenat Som de la Unió, acusa Marín d'haver comès un frau documental a l'hora d'inscriure's com a junta directiva de la Unió davant la Generalitat. El col·lectiu, que ja té una quarantena d'adhesions -entre elles la de l'anterior president, Joan Mata-, aposta per una nova junta 'amb una visió més progressista i de futur'.

El col·lectiu diu poder demostrar amb documents que el president de la Unió, Pere Marín, ha comès un frau documental quan va registrar al departament de Justícia de la Generalitat la nova junta directiva. El grup assegura, com ja han explicat a Cugat.cat diversos socis de la Unió, que l'actual president i la seva junta no han estat mai ratificats en assemblea, en contra del que manté Pere Marín, que assegura que se'n va celebrar una a finals de maig.

Ho ha assegurat a Cugat.cat un dels portaveus de Som de la Unió, Bernat Picornell.

Bernat Picornell

Es pot demostrar. No hi ha acta de l'assemblea i ni tan sols es va convocar.


El grup Som de la Unió també critica la gestió econòmica del president Pere Marín arran del deute de 126.000 euros que arrossega la Unió per un antic conflicte amb l'exllogater del bar de l'entitat, que ha acabat amb l'embargament judicial de la seu del carrer Anselm Clavé. El col·lectiu de socis afirma que la junta de Marín 'no està legitimada' per demanar un crèdit bancari per superar aquesta situació, ja que legalment no són la junta directiva. A més, Som de la Unió posa en dubte la validesa de la votació que va aprovar la petició del crèdit en una assemblea celebrada el 29 de setembre passat.

Bernat Picornell

L'actual junta no està legitimada per demanar el crèdit perquè no està ratificada i per com va anar la votació. No tenen un pla de viabilitat.


Per tot això, el grup de socis aposta per una nova comissió 'representativa i constructiva', amb una visió 'més progressista i de futur'. En aquesta línia, el col·lectiu de socis demana una junta integradora, amb representants de totes les seccions de la Unió, que aprovi un pla de viabilitat adequat a la crisi que travessa l'entitat centenària.



  • Comparteix:

COMENTARIS

He sentit las declaracions den Bernat Picornell fent referencia al tema de "La Unió". Ting que dir que estic d´acord amb lo que diu, menys que esmenti als falsaris com a Junta o President perque si no han sigut retificats, no son Junta ni hi ha President

Jordi Fernández Ciurana. Enviat el 22/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.