Sant Cugat Empresarial i la Caixa uneixen esforços per promoure la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió


  • Comparteix:

Els col·lectius amb risc d'exclusió social de la ciutat tindran més facilitats a l'hora de formar-se i buscar feina. És l'objectiu del conveni que han signat aquest dijous l'associació Sant Cugat Empresarial i l'Obra Social la Caixa per fomentar la contractació de joves, aturats, immigrants, dones víctimes de la violència de gènere i persones discapacitades, entre altres grups socials que tinguin dificultats per accedir a un lloc de treball.

El programa Incorpora de l'Obra Social la Caixa facilita la inserció de persones en risc i situació d'exclusió social a tot l'Estat espanyol. Ara, la iniciativa arriba a la ciutat de la mà del Sant Cugat Empresarial, que uneix esforços amb la fundació de l'entitat financera per apropar el programa a les empreses de la ciutat.

El president de l'associació empresarial, Frederic Boix, ha recordat que les companyies de la ciutat tenen una sensibilitat especial per promoure aquest tipus de projectes.

Frederic Boix

Les nostres empreses tenen una especial sensibilitat amb la incorporació de determinades persones.


El delegat general de la Caixa a la demarcació de Barcelona, Miquel-Àngel Pla, ha explicat que volen proporcionar una eina a les empreses de la ciutat que no saben com promoure aquesta integració.

Miquel-Àngel Pla

Hi ha empreses que ho veuen com una imposició i no saben com fer-ho. Volem treure aquestes pors i que les empreses s'animin.


El conveni s'ha signat aquest dijous amb un acte al Bocca Restaurant, on també hi ha assistit la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny. Fortuny ha destacat que la iniciativa s'adiu amb les prioritats de la ciutat i demostra que els serveis socials de l'Ajuntament 'no estan sols'.

Carmela Fortuny

Hi ha un objectiu estratègic que el tenim molt clar: la cohesió social.


El programa Incorpora ofereix formació als col·lectius de risc i una borsa de treball amb persones qualificades. A més, fa un monitoratge de les insercions, que sumen més de 20.000 des de l'any 2006, quan es va posar en marxa el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.