Les constructores vinculades al cas Pretòria no tenen cap obra pública en marxa a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'una promoció d'Espais a Volpelleres

Imatge d'una promoció d'Espais a Volpelleres

Les constructores Proinosa i Espais, presumptament vinculades a la trama de corrupció urbanística destapada pel jutge Garzón a Catalunya, no tenen cap projecte d'obra pública en marxa a Sant Cugat. Espais, presidida per un dels detinguts en l'operació, té dos terrenys sense construir al sector de Volpelleres i ha promogut recentment un bloc de pisos a la mateixa zona. Proinosa va encarregar-se en el passat de la vianantització de la plaça d'Octavià.

Segons consta a la plana web d'Espais, la promotora té dues parcel·les sense construir al sector de Volpelleres-La Guinardera. Recentment, l'empresa ha promogut a la mateixa zona el complex Augusta Residencial-3, amb aproximadament una seixantena de pisos de promoció privada. L'àrea de Territori de l'Ajuntament confirma que Espais no té cap vinculació amb l'obra pública de Sant Cugat. A Cerdanyola, la promotora Espais té terrenys a la zona del parc de Sant Marçal, al Centre Direccional.

De la seva banda, la promotora Proinosa va encarregar-se, en el passat, d'obres de vianantització al centre de la ciutat, la més important de les quals va ser la remodelació de la plaça d'Octavià. L'àrea de Territori indica que actualment l'empresa no té cap projecte d'obra pública en marxa a la ciutat.

L'operació Pretòria del jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón situa les dues constructores com les peces claus de la presumpta trama de corrupció, que es manté sota secret de sumari. Els presidents de totes dues empreses han estat detinguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.