Piquets informatius de la vaga d'autobusos obliguen a desviar els combois de serveis mínims


Temes relacionats

Sant Cugat afronta avui una nova vaga d'autobusos (30/oct/09)

Sant Cugat manté el 71% del servei d'autobusos a les hores punta tot i la vaga (29/oct/09)


  • Comparteix:

Els autobusos només funcionen al 50% a les hores punta

Els autobusos només funcionen al 50% a les hores punta

Piquets informatius dels treballadors dels autobusos han impedit aquest matí l'entrada dels vehicles que cobrien els serveis mínims de la vaga a la plaça de Lluís Millet. Els autobusos que no han pogut arribar fins la plaça de l'estació s'han desviat provisionalment pel carrer de l'Andana i el carrer Safareig. L'aturada s'allargarà durant la jornada d'avui i els serveis mínims obligaran a mantenir el 50% del servei entre les cinc d'aquesta tarda i les vuit del vespre.

Els treballadors dels autobusos de la demarcació de Barcelona continuen la segona jornada de vaga per protestar contra el conveni col·lectiu de viatgers per carretera. Les set línies de transport urbà de Sant Cugat, operades per Sarbus, funcionen al 50% a les hores punta, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí, i entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre.

La incidència més destacada d'aquest matí han estat diversos piquets informatius que han ocupat la plaça de Lluís Millet. Escoltem la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà.

Marta Subirà

S'han presentat uns piquets a la plaça de l'estació que impedien als autobusos entrar i els hem desviat. Un cop els piquets han desparegut els serveis mínims s'han reestablert.


Subirà ha explicat que la primera jornada de vaga, aquest dijous, s'ha desenvolupat sense problemes destacats. La falta d'informació ha estat la principal molèstia ocasionada als santcugatencs, que molts d'ells s'han trobat sense vehicle de transport. La titular de Mobilitat ha informat que han proporcionat el vehicle dels serveis socials de l'Ajuntament per aquelles persones grans dels districtes que tenien visites concertades als Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat i no tenien com arribar-hi.

Els serveis mínims s'han complert al 100% aquest dijous, segons Subirà. La línia 1, que normalment funciona amb tres vehicles, ha operat amb dos autobusos a les hores punta, mentre que les línies 2 a la 8 han funcionat durant els serveis mínims amb un dels dos vehicles que normalment tenen operant.

Les aturades es repetiran el 12 i 13 de novembre per exigir el desbloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu del sector. Els sindicats denuncien que després d'un any i una dotzena de reunions de negociació segueix en estudi el tema dels descansos. També protesten contra la congelació salarial i no accepten un augment de l'IPC real.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quin missatge apareixerà amb el meu pseudònim. No veig pas els comentaris de la gent. A on va la meva opinió?

enlil. Enviat el 30/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.