El Capio HGC aposta per sensibilitzar sobre l'ablació del clítoris amb una exposició fotogràfica de l'ONG Akiva


  • Comparteix:

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC) acull fins a final d'any l'exposició 'Àfrica, bressol de cultures' organitzada per l'ONG Akiva i a càrrec del fotògraf Salvador Enrich. La mostra pretén sensibilitzar i donar a conèixer la lluita d'Akiva contra la mutilació genital femenina a Malí que porta a terme en col·laboració amb l'associació local Toumasse.

Akiva es diferencia d'altres associacions, segons la mateixa ONG, en el fet que se centra en poques comunitats locals. L'objectiu és concentrar els esforços i poder desenvolupar un programa de sensibilització potent.

Ho ha destacat la presidenta de l'associació, Marta Valbuena.

Marta Valbuena

Nosaltres ens dediquem a poques comunitats per poder dedicar-hi temps de qualitat per aconseguir aquest canvis de comportaments.



El director general del Capio HGC, Xavier Mate, ha explicat que aquesta exposició és una bona manera d'oferir alguna cosa més a la comunitat que els serveis mèdics de l'hospital.

Xavier Mate

Des de l'hospital pensem que aquesta exposició és una bona manera de sensibilitzar per contribuir a què desapareixi aquesta pràctica de l'ablació.



La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, de la seva banda, ha destacat el suport de l'Ajuntament a les iniciatives que, com aquesta, serveixen per donar a conèixer una situació com la de la mutilació genital femenina.

Susanna Pellicer

Aquesta exposició implica remoure la consciència per, a poc a poc, eradicar aquestes males tradicions.



Pellicer ha explicat que intentaran portar aquest recull de fotografies a la Biblioteca del Mil·lenari per fer arribar el missatge a més gent.

L'exposició es pot veure fins a final d'any a la seu del centre hospitalari i consta d'una vintena de fotografies de gran format del fotògraf i alhora vicepresident d'Akiva, Salvador Enrich.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.