Detingut un veí de Sant Cugat acusat d'estafar 150 persones per valor de set milions d'euros


  • Comparteix:

Mossos d'Esquadra ha dut a terme la detenció

Mossos d'Esquadra ha dut a terme la detenció

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 36 anys, veí de Sant Cugat, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa continuada per valor de set milions d'euros. Segons la policia, l'arrestat hauria obtingut crèdits bancaris a nom de tercers per comprar cotxes que després hauria revenut. Els Mossos calculen que les víctimes de l'estafa ascendeixen a unes 150, principalment de les comarques del Vallès Occidental i Oriental, i del Barcelonès.

Segons els Mossos d'Esquadra, el delicte s'hauria començat a cometre el 2002. La primera denúncia no va arribar a la comissaria de Sant Cugat fins el novembre del 2008, després que es detectés un finançament fraudulent en un establiment comercial. Des d'aleshores, es van començar a succeir les denúncies per fets similars.

L'estafa consistia, principalment, a comprar vehicles amb crèdits bancaris per després revendre'ls a tercers. Les operacions de compra-venda generaven un benefici que havia de repercutir directament en la persona que havia sol·licitat el crèdit. Per no aixecar sospites, el presumpte estafador explicava que era col·laborador de concessionaris i podia realitzar les transaccions a un preu inferior al del mercat.

L'engany, segons la policia, es basava en què els crèdits bancaris no es cancel·laven, de manera que la víctima havia d'assumir els rebuts mensuals del crèdit. L'estafador, en canvi, es quedava amb els diners procedents de la revenda dels vehicles, que oscil·laven entre 10.000 i 25.000 euros per cada cotxe.

Els Mossos d'Esquadra afirmen que el delicte es produïa sense el coneixement dels titulars dels crèdits. Segons la investigació, el delinqüent aconseguia dades personals de les víctimes -com nòmines, llibretes bancàries, declaracions de renda o contractes laborals- i després les alterava i demanava crèdits en nom d'elles. Fins i tot, el detingut hauria utilitzat dades personals de difunts i d'indigents, així com d'exparelles sentimentals i amics de la infància.

Les indagacions dels Mossos d'Esquadra van conduir els investigadors fins un domicili de Sant Cugat, on van localitzar documentació per promoure, suposadament, la immigració clandestina. També van trobar una cinquantena de targetes de telèfons mòbils i documents d'una cinquantena d'empreses fictícies.

La investigació continua oberta. Segons els Mossos, el detingut era el cervell de l'estafa, però la policia preveu noves detencions. Ho ha explicat el cap d'investigacions de la policia a Rubí, Josep Naharro.

Josep Naharro

Aquesta persona és el cap d'una xarxa amb gent per baix que se n'hauria aprofitat i que, alhora, han estat enganyades.




L'arrestat ha passat a disposició judicial i ja ha ingressat a la presó.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Hola Eva, no se si aquesta era la notícia que ahir em vas comentar. Salut, Jordi Torres

Jordi Torres. Enviat el 19/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.