El CASC presenta un documental sobre la situació de Gaza, dos dies abans de l'actuació de Noa


  • Comparteix:

El documental mostra la situació de la població de Gaza

El documental mostra la situació de la població de Gaza

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) estrena aquest dimarts a l'Ateneu el documental 'En la ment de Gaza'. L'audiovisual, projectat en el marc de la campanya contra l'actuació de Noa aquest dijous, explica l'actual situació de la zona, amb especial interès en el dia a dia dels malalts mentals.

Els santcugatencs Arantza Díez i Carles de la Encarnación són els autors del documental 'En la ment de Gaza', que es va enregistrar a la ciutat palestina l'any passat. De la Encarnación ha explicat a Cugat.cat com va veure la situació de la zona quan van elaborar el documental.

Carles de la Encarnación

De la catàstrofe humanitària que pateix Palestina, Gaza n'és el cas més extrem.




Amb aquesta visió de la situació de Gaza, els autors han elaborat el documental, que reflectirà la situació i els patiments de la població amb accent en aquells que pateixen malalties mentals. El coautor ha dit que un dels objectius del documental és conscienciar de la difícil supervivència d'aquestes persones, que es veu agreujada cada vegada més pels atacs israelians. De la Encarnación afirma que 'a Gaza tothom està malalt'.

Carles de la Encarnación

Volem reflectir la situació de la població en una situació tan extrema i violenta, en què se'ls priva de tot.






El documental es projectarà a les vuit del vespre, dos dies abans de l'actuació de Noa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Jo no he estat a Gaza perquè als turistes no se'ns hi deixa anar. Però el que no pot evitar el guia israelià es la vista d'aquell mur coronat de filferro espinós que separa Israel de Cisjordània. Tampoc ens pot privar la visita a Betlem, què està en territori palestí. Creuar aquell mur no deixa indiferent a ningú. Veure com malviu el poble palestí al darrere d'aquella paret, construïda , segons el guia, per defensar Israel dels atacs palestins, impacta fortament. Quan el turista en torna a sortir, ja ha pres partit.

Rosa. Enviat el 24/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.