HGC acosta el món de les sèries d'hospitals amb un debat sobre la realitat i la ficció


  • Comparteix:

El món sanitari de la ficció i el real s'han unit en el debat 'Diagnosticant els canvis. Metges i infermeres a les sèries de televisió', organitzat aquest dilluns pel Capio Hospital General (HGC). Guionistes i professionals sanitaris han coincidit a destacar la col·laboració que es pot establir entre els dos sectors, com a plataforma per donar a conèixer la tasca dels metges i infermeres i com a professionals que aporten experiència i realisme als guions. De fet, les sèries sobre centres hospitalaris aconsegueixen normalment una bona fidelització dels espectadors, convertint el programa nord-americana 'Hospital general' en la sèrie que més temps porta en emissió de la història de la televisió.

Aquest debat celebrat aquest dilluns al Capio Hospital General s'emmarca dins els actes del 25è aniversari del centre. El director del Capio Hospital General, Xavier Mate, explica l'objectiu d'aquesta xerrada poc usual.

Xavier Mate

Parteix de la idea de conèixer com treballen i reflexionar sobre el món real.



Professionals de la televisió i del món sanitari han pogut compartir experiències i sobretot acostar la seva feina que en tots dos casos té el món sanitari com a eix. El membre de l'equip creatiu i de guionistes de la sèrie 'Hospital Central', Jorge Díaz, explica què pot aportar el món de la ficció a la quotidianitat dels centres sanitaris.

Jorge Díaz

Sempre em pregunten sobre com ens documentem. Hem d'aportar la idea de com vol la gent ser tractada en un hospital.





Una quarantena de persones, principalment estudiants de medicina, han seguit el debat que ha comptat a més amb la professora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Mercè Ibarz; la infermera del Capio Hospital General, Lourdes Dalmau; i el director de Projectes del HGC, Raúl Muñiz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.