El govern ofereix l'Arxiu Nacional de Catalunya als empresaris catalans per conservar documents històrics


  • Comparteix:

Castells i Tresserras durant la presentació de la iniciativa aquest dilluns

Castells i Tresserras durant la presentació de la iniciativa aquest dilluns

Conservar documents d'alt valor per a la història econòmica i social del país és l'objectiu de la iniciativa que ha presentat la Generalitat aquest dilluns per fomentar els arxius històrics de l'empresariat català. La conservació dels documents es pot dur a terme a través de la creació d'arxius propis o bé cedint el material a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), amb seu local. El conseller d'Economia, Antoni Castells, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, han donat a conèixer la campanya per animar els empresaris a endreçar la seva documentació.

Per protegir aquesta documentació de l'oblit i el deteriorament, el govern oferirà a les empreses que vulguin acollir-se al projecte dues possibilitats. D'una banda, els proporcionarà l'assessorament necessari perquè puguin crear un servei d'arxiu històric propi.

D'altra banda, podran cedir la documentació de forma voluntària al sistema d'arxius de Catalunya, encapçalat per l'ANC, amb seu local, que compta ja amb una àrea d'arxius empresarials. La cessió podrà concretar-se en forma de donació o dipòsit.

El conseller d'Economia, Antoni Castells, espera que la iniciativa fructifiqui en un enriquiment del l'ANC.

Antoni Castells

Volem impulsar l'ANC, ajudar els empresaris a ordenar els documents de les empreses i oferir els serveis de l'arxiu quan convingui.



L'arxiu s'encarregarà del procés de conservació, classificació i difusió de la documentació sense que l'empresa hi perdi l'accés, fet que li permetrà conservar la seva memòria corporativa. A més, els fons seran totalment consultables i d'accés públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.