Augmenten un 20% els casos de violència de gènere atesos a Sant Cugat


  • Comparteix:

Presentació de l'informe sobre la violència de gènere a la sala de plens de l'Ajuntament

Presentació de l'informe sobre la violència de gènere a la sala de plens de l'Ajuntament

El nombre de casos de violència de gènere atesos a Sant Cugat ha augmentat un 20% respecte el curs passat i se situa en una xifra similar a la del 2007. Segons dades de l'informe anual de violència de gènere, aquest any s'han comptabilitzat 140 casos de dones maltractades a la ciutat, 27 més que els 113 casos de l'any anterior.

Aquesta xifra s'ha aconseguit creuant les dades dels diferents serveis d'atenció públics amb què compta la ciutat, com és el cas del Servei Municipal d'Atenció a la Dona, els diferents cossos de seguretat i els CAP del municipi, entre d'altres. Tot i això, la regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer, ha explicat que aquests números no reflecteixen la globalitat de la problemàtica perquè no inclouen els possibles maltractaments atesos per la xarxa privada de salut i d'atenció a la dona.

Pellicer ha especificat que són dades que corresponen al període que va de l'1 d'octubre de l'any passat al 30 de setembre d'enguany.

Susanna Pellicer

Presentem les dades de violència perquè és la manera d'explicar la situació de la ciutat i perquè és la manera de fer visible aquesta realitat.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat el paper de l'entorn de les víctimes per reconèixer i afrontar la situació de violència. En aquest sentit, ha posat èmfasi en el missatge de la campanya de sensibilització que s'ha fet aquest any al voltant del Dia Internacional contra la violència de gènere.

Lluís Recoder

L'eslògan d'enguany no és gratuït perquè és un problema que es pot solucionar i perquè l'entorn de les víctimes té un paper clau en la detecció d'aquesta relació abusiva.


Les dades del 7è informe de violència de gènere de la ciutat s'han presentat aquest dijous a la tarda a l'Ajuntament, on també s'ha donat a conèixer que els cossos de seguretat de la ciutat, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, han detectat 88 casos de maltractaments, nou més que l'any anterior. 36 d'aquestes dones han obtingut una ordre de protecció.

Els CAP de la ciutat i el Servei DonaInformació també han aportat dades a l'estudi. Enguany, els centres d'atenció primària han detectat 75 casos i el servei municipal d'atenció a la dona, 30.

L'Ajuntament ha destacat que està treballant en el projecte Kalima que ha de facilitar la comunicació entre els diferents membres de la xarxa de Sant Cugat en l'àmbit de la violència contra les dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.