Els 8ns Premis d'Arquitectura constaten la 'millora' de la qualitat de les propostes


Temes relacionats

Els 7ns Premis d'Arquitectura posen de manifest la manca d'innovació (29/nov/08)

Edificis a les avingudes Bilbao i Gràcia, guanyadors del Premi d'Arquitectura (12/nov/07)

El V Premi d'Arquitectura constata un augment de la qualitat de les construccions (27/nov/06)

El jurat del IV Premi d'Arquitectura es mostra decebut per les propostes de cases plurifamiliars (14/nov/05)


  • Comparteix:

Els 8ns Premis d'Arquitectura reconeixen el salt qualitatiu de la construcció a Sant Cugat, després de la davallada del darrer any. Una casa aïllada al carrer Burgos número 12 de Mira-sol, un bloc de sis edificis d'habitatges al nou barri del Turó de Can Mates i les noves oficines de Catalana Occident al carrer Francesc Viñas han estat les construccions guardonades per l'Associació de Propietaris de Sant Cugat en el marc d'un sopar aquest divendres al restaurant Can Cabassa. Enguany, l'associació també ha concedit una menció honorífica a títol pòstum a l'arquitecte Joan Rodon, que ha recollit la seva filla.

L'Associació de Propietaris de Sant Cugat ha revisat totes les construccions realitzades al municipi durant el 2007 i ha triat les millors en tres categories. Enguany, l'entitat i el jurat ha valorat la millora en la qualitat de les edificacions, després d'una darrera edició marcada per 'declivi'.

El president de l'Associació de Propietaris de Sant Cugat, Emili Rei, explica els trets característics de les promocions del certamen d'aquest any.

Emili Rei

Les promocions estan marcades per una idea estètica general de tot el projecte i per un aprofitament dels metres quadrats més acurat.


Sota aquests criteris, el jurat ha decidit atorgar el guardó en categoria d'habitatges unifamiliars a una casa aïllada del carrer Burgos número 12 de Mira-sol per 'l'elegància de la solució donada a una parcela estreta'. La 'correcta resolució' de l'organització interior i les plantes han valgut al bloc d'oficines del carrer Francesc Viñas, a Can Sant Joan, el premi en la categoria d'edificacions no destinades a habitatge. El bloc de vivendes del carrer Josep Irla del Turó de Can Mates ha estat triat com la millor construcció en categoria d'habitatges plurifamiliars per la seva 'intel·ligent proposta'.

Un dels arquitectes d'aquesta promoció, Eduard Gascon, explica els reptes d'aquesta construcció que ocupa dues illes del barri.

Eduard Gascon

El repte era crear una única unitat entre els edificis que ocupen dues illes del barri. Per això tenen aquesta forma en L.


El jurat del certamen ha triat aquestes tres promocions entre un total de 105 construccions, 58 cases unifamiliars, 20 plurifamiliars i set construccions sense ús d'habitatge. L'entrega de premis, que fins a l'últim moment no ha donat a conèixer els guanyadors, ha comptat amb la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, i la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu. Un centenar de persones han acompanyat els guardonats en un sopar al restaurant Can Cabassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.