El 4t Congrés de Famílies Nombroses reclama polítiques familiars en temps de crisi


  • Comparteix:

El IV Congrés de Famílies Nombroses ha reunit un centenar de famílies

El IV Congrés de Famílies Nombroses ha reunit un centenar de famílies

El 4t Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya posa sobre la taula la necessitat de fer polítiques familiars en temps de crisi. L'acte, que ha tingut lloc aquest dissabte al CosmoCaixa de Barcelona, ha servit per reivindicar més ajuts i mesures del govern, entre les quals destaca que es tinguin en compte els nens en les eleccions. El congrés ha estat organitzat per l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), que té seu a la ciutat, i ha comptat amb la participació de l'economista Leopoldo Abadía.

Sota el títol 'Famílies nombroses: mètode anticrisi', el congrés ha volgut donar a conèixer les famílies nombroses i ha reivindicat que la família sigui una prioritat pels governs. Per això, també reclama que es tinguin en compte els nens en les eleccions, de manera que el vot dels representants legals dels infants compti més que la resta.

Amb aquest congrés, la FANOC ha volgut destacar que les famílies nombroses són essencials pel desenvolupament econòmic de la societat i que cal lluitar perquè aquestes famílies tinguin les mateixes oportunitats que tothom.

El director executiu de la FANOC, Raúl Sánchez, explica la finalitat del congrés i subratlla la necessitat d'aplicar polítiques familiars en temps de crisi. Són declaracions a Cugat.cat.

Raúl Sánchez

El Congrés ha servit per donar a conèixer les nostres reivindicacions. Tot el que es pugui destinar a família és una inversió. Tirar endavant els fills s'està convertint en una cosa heroica.


Durant l'acte s'han entregat els 4ts Premis FANOC, uns guardons destinats a aquelles persones i entitats que actuen a favor de les famílies nombroses. Els guanyadors d'enguany han estat l'empresa de mobiliari IKEA i l'Ajuntament de Vic per les seves polítiques a favor de la família; el matemàtic Laszlo Marki com a líder de la campanya europea per reduir l'IVA dels productes infantils de primera necessitat i l'emissora de ràdio COPE Catalunya pel seu suport a les reivindicacions d'aquest col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.