El Servei de Català per Adults de Sant Cugat disposa d'una nova aula d'informàtica


  • Comparteix:

El Servei de Català per Adults compta des d'ara amb una nova aula d'informàtica per l'auto-aprenentatge, especialment adreçada als immigrants. El Director General de Política Lingüística, Jordi Roigé, ha assegurat que, avui dia, un dels reptes més importants per la normalització de la llengua és potenciar-ne l'ús amb els immigrants.

Davant les veus de desànim que sovint se senten sobre la situació del català, Roigé ha defensat amb xifres que el coneixement de la llengua és pràcticament universal al país. El director de política lingüística ha remarcat que més de 65.000 persones estudien el català cada any, i que els mitjans de comunicació més importants utilitzen aquesta llengua. Segons Jordi Roigé, ara és urgent que els ciutadans assumeixin l'obligació moral d'utilitzar el català amb les persones que el volen aprendre:

Jordi Roigé

En reunions amb associacions d'immigrants en diuen que insistim en aquesta qüestió


Roigé ha destacat l'alt nivell d'estrangers que hi ha a Sant Cugat i l'elevat nombre d'usuaris dels cursos de català, amb uns 500 estudiants cada trimestre. Segons la responsable del servei, Lluïsa Gallego, aquestes xifres s'han assolit gràcies a les noves aules d'auto-aprenentatge, que ofereixen una flexibilitat d'horaris i de cursos molt àmplia. Segons Gallego, la nova aula informatitzada facilitarà encara més aquests estudis:

Lluïsa Gallego

Aquesta ampliació del centre d'autoaprenentatge ens permetrà ampliar el nombre d'inscripció


Els nous equipaments informàtics s'han aconseguit gràcies a un conveni amb l'Obra Social de Caixa Terrassa, que invertirà 24.000 euros en dos anys per habilitar 7 centres més com el de Sant Cugat a diferents poblacions catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.