Sant Cugat encén avui l'enllumenat de Nadal més sostenible


Temes relacionats

Divergències entre els comerciants sobre la conveniència d'endarrerir l'encesa dels llums de Nadal ( 9/des/09)

El pessimisme s'estén entre els comerciants que preveuen una de les campanyes de Nadal més fluixes ( 9/des/09)

Sant Cugat reduirà un 80% les emissions de CO2 de l'enllumenat de Nadal ( 3/des/09)


  • Comparteix:

Un arbre artificial presidirà la plaça d'Octavià

Un arbre artificial presidirà la plaça d'Octavià

Els llums de Nadal il·luminaran els carrers de la ciutat a partir d'aquesta tarda. Per primer any, tot l'enllumenat està format per bombetes de tipus LED, fet que permetrà reduir prop d'un 80% les emissions de diòxid. L'acte d'encesa dels llums tindrà lloc a la plaça d'Octavià a les sis de la tarda.

Des del 2006, l'Ajuntament ha desplegat un conjunt de mesures per fer més sostenible l'enllumenat nadalenc. En aquest període, el consum energètic provocat per aquesta ornamentació s'ha reduït de 35.236 KWh als 3.349 actuals. Traduït, això vol dir que s'han retallat més d'un 90% les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. Respecte a l'any passat, la disminució ha estat del 79%, i es calcula que es deixaran d'emetre un total de 5'71 tones de diòxid de carboni. Això ha estat possible per la progressiva incorporació de bombetes de tipus LED, que aquest any ja suposen el 100% de l'enllumenat nadalenc.

L'acte d'encesa dels llums tindrà lloc a les sis de la tarda a la plaça d'Octavià i estarà presidit per l'alcalde, Lluís Recoder. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, explica en què consistirà l'acte.

Cristina Paraira

Es planteja des de la vessant infantil i hi haurà un espectacle infantil i una xocolatada apta per a celíacs.


Els llums de Nadal estaran encesos fins el dia de Reis entre les sis de la tarda i les onze de la nit, excepte la nit i el dia de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i el dia de Reis, quan ampliaran l'horari fins les dues de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.