'Pedra i Sang' reuneix una vuitantena de persones al Claustre el dia de Nadal


Temes relacionats

'Pedra i Sang' bufa espelmes amb una funció especial que encapçala el seu 10è aniversari (24/des/09)

La 9a edició de 'Pedra i Sang' estrena director musical (10/des/09)

Convocatòria discreta al primer càsting de 'Pedra i Sang' (11/oct/09)

Vilarasau vol representar 'Pedra i Sang' a l'església del Monestir per celebrar el desè aniversari de l'obra (27/jul/09)

De nou ple a la representació de 'Pedra i Sang' (27/des/08)


  • Comparteix:

Moment en què Berenguer de Saltells assassina l'Abat Biure

Moment en què Berenguer de Saltells assassina l'Abat Biure

Una vuitantena de persones han gaudit aquest divendres de la tradicional representació del dia de Nadal de 'Pedra i Sang'. La posada en escena de l'assassinat de l'abat Biure a mans del noble Berenguer de Saltells, que suma nou edicions, es repetirà aquest vespre, i demà i dilluns en doble sessió. Les entrades per la majoria de funcions estan pràcticament exhaurides. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La sala Capitular del Claustre s'ha tornat a vestir de gala per acollir la tragicomèdia musical basada en l'assassinat de l'abat Arnau de Biure al Monestir a mans de Berenguer de Saltells durant la missa del Gall del 1350. Albert Santiago ha assumit la direcció musical d'aquesta edició i l'actor Carles Martínez ha interpretat el rei Pere III El Cerimoniós. A més, el cor s'ha renovat en un 50% amb 10 noves incorporacions.

Com ja és habitual, el panorama actual local i estatal també ha aparegut en la funció. EsadeCreapolis, els casos de corrupció a l'Estat espanyol i els preus dels pisos a la ciutat són algunes de les qüestions que ha fet seves aquesta 9a edició.

La directora de l'obra, Dolors Vilarasau, ha explicat que la de Nadal sempre és una representació especial.

Dolors Vilarasau

Aquest aspecte familiar que té l'obra és especial, has fet el dinar amb la família i ara tens la representació amb la família de 'Pedra i Sang'.


Aquesta ha estat la primera representació oberta al públic, que es repetirà avui, dia de Sant Esteve, a les vuit del vespre. El dia 27, s'oferirà l'espectacle dos cops més, a les set i a les nou del vespre. Les últimes vegades que s'apujarà el teló seran el dia 28 a les vuit del vespre i a les deu de la nit. El preu de les entrades, que estan pràcticament exhaurides, és de 15 euros i es poden aconseguir de manera anticipada a l'Oficina Municipal de Turisme.

El tret de sortida a les funcions d'aquesta 9a edició el va donar una representació especial dijous passat. L'espectacle, que ha servit per començar els actes de celebració dels seus 10 anys, es va dedicar als participants d'anteriors edicions.

Els Amics de 'Pedra i Sang' han creat una comissió de 40 persones que estan preparant els actes de celebració d'aquesta primera dècada que s'allargaran durant el 2010. Entre aquests, hi haurà una exposició fotogràfica, una edició d'un conte per nens i taules rodones. A més, aquest dijous s'ha donat a conèixer una il·lustració de l'artista local Paco Minuesa que servirà d'imatge de l'efemèride.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.