Crida a donar sang per reduir les baixes existències dels bancs


  • Comparteix:

Les reserves de sang es troben al 50%

Les reserves de sang es troben al 50%

Les festes nadalenques i les baixes temperatures han fet reduir dràsticament les reserves de sang del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Per això, el delegat local de l'entitat, Enric Martínez, fa una crida a la col·laboració dels santcugatencs. Martínez ha recordat que el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) té un punt fix de donació i que dimarts que ve es farà una jornada de donació extraordinària al CAP La Mina.

Per garantir el normal subministrament de sang, el banc necessita unes reserves capaces de cobrir els propers 10 dies i, en aquests moments, l'entitat només disposa de reserves per a cinc dies. A banda de l'habitual descens de donacions a causa de les festes de Nadal, l'intens fred de la darrera setmana ha impedit el funcionament de les unitats mòbils que recorren el territori en les campanyes de donació.

El delegat local, Enric Martínez, explica que la situació actual del banc és complicada.

Enric Martínez

En període de festes sempre hi ha davallades, però, a més, el fred ha obligat a suspendre algunes donacions.




Els altres punts de donació més propers a la ciutat són la Mútua de Terrassa i, a Barcelona, els hospitals Clínic, Sant Pau i Vall d'Hebron.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.