Associacions i administracions locals i comarcals ajuden Haití


Temes relacionats

Sant Cugat destina 10.000 euros del fons d'emergència a Haití (14/gen/10)


  • Comparteix:

Haití ha estat sacsejat per un terratrèmol

Haití ha estat sacsejat per un terratrèmol

Diverses entitats i administracions del país se solidaritzen amb Haití. El Consell Comarcal del Vallès Occidental contribuirà amb un miler d'euros a la campanya oberta pel Fons Català de Cooperació. A banda, l'Obra Social de Caixa Sabadell fa una crida a la col·laboració amb Metges Sense Fronteres (MSF) per recollir fons per la zona afectada. Intermón Oxfam, associada a la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament (FCONGD), recomana que les persones que vulguin col·laborar ho facin en metàl·lic per facilitar la distribució de l'ajuda.

Les ONG desaconsellen l'ajuda en espècies ja que el seu transport és costós i garantir-ne la distribució correcta és difícil. En aquest sentit, per a les organitzacions que treballen a la zona és més senzill comprar els productes de primera necessitat al mateix país o als estats veïns.

De la seva banda, l'Obra Social de Caixa Sabadell fa una crida a la col·laboració amb MSF recordant el compte corrent que l'ONG té a l'entitat financera. Escoltem la coordinadora d'activitats de l'Obra Social de Caixa Sabadell, Rosa Maria Garcia, en declaracions a Cugat.cat.

rosa maria garcia

Intentem reaccionar davant les emergències. Col·laborem constantment amb MSF i ara és més necessari.



La FCONGD recorda que a banda de la col·laboració ciutadana i institucional també és necessària la pressió política, ja que aquestes catàstrofes naturals en aquest país s'agreugen per la situació de pobresa i la manca de desenvolupament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.