El col·lapse a Haití impedeix la mobilització del contingent català de Bombers


  • Comparteix:

Un bomber voluntari del parc de Sant Cugat-Rubí forma part del contingent

Un bomber voluntari del parc de Sant Cugat-Rubí forma part del contingent

El contingent català de Bombers de la Generalitat que havia de viatjar a Haití, entre el qual es troba un bomber voluntari de Sant Cugat, es quedarà de moment a Catalunya. Protecció Civil ha desactivitat provisionalment l'equip català que s'havia mobilitzat, ja que les infraestructures del país caribeny es troben col·lapsades i s'ha optat per prioritzar l'enviament de material. Tot i així, el contingent català format per 39 persones és a punt per poder viatjar en qualsevol moment.

El responsable del contingent català, Sebastià Massaguer, explica els motius de la decisió en una entrevista a Cugat.cat.

Sebastià Massaguer

El ministeri de l'Interior ha informat que les infraestructures i l'aeroport estan col·lapsats. Han prioritzat l'enviament de material.









El grup català té a punt 39 persones, així com el material necessari per a les tasques de salvament a l'espera de tornar a ser cridats. Massaguer explica el perfil dels professionals que havien de viatjar a Haití.

Sebastià Massaguer

L'equip està format per 39 persones dividides en grups de 10 amb diferents perfils professionals com experts sanitaris, unitats canines i personal de salvament.




Haití, una illa caribenya que acull el país més pobre d'Amèrica, va partir dimarts passat un terratrèmol que ha deixat desenes de milers de morts, així com importants destrosses materials que encara s'han de quantificar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.