Crida extraordinària a donar sang per recuperar les reserves després de Nadal


  • Comparteix:

S'han de recuperar les reserves del Banc de Sang

S'han de recuperar les reserves del Banc de Sang

El CAP de Sant Cugat acull aquest dimarts una campanya extraordinària de donació de sang, que s'allargarà de quatre de la tarda a vuit del vespre. La cita respon a les necessitats d'omplir les reserves del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, que s'han reduït sensiblement durant el parèntesi nadalenc.

Les festes de Nadal i les baixes temperatures han provocat un descens de les reserves de sang. A més de la reducció habitual de donacions per aquestes dates, l'intens fred de la darrera setmana ha impedit el funcionament de les unitats mòbils que recorren el territori en les campanyes de donació.

El delegat local del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Martínez, ha explicat a Cugat.cat que la situació actual de les reserves és complicada.

Enric Martínez

En període de festes sempre hi ha davallades, però, a més, el fred ha obligat a suspendre algunes donacions.


Per garantir el normal subministrament de sang, el banc necessita reserves suficients per cobrir els propers 10 dies i, en aquests moments, l'entitat només disposa de reserves per a cinc dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.