Els partits, prudents amb la sentència del Suprem que permet reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs


Temes relacionats

La Plataforma de Collserola s'oposa a la resolució del Suprem sobre la pedrera Berta (20/gen/10)

La FAV alerta de la contaminació dels aqüífers a la pedrera Berta si es converteix en abocador (19/gen/10)

La part santcugatenca de la pedrera Berta s'omplirà només amb terra i runa (19/gen/10)

La Generalitat defensa l'ús de residus d'ecoparcs per restaurar la pedrera Berta (19/gen/10)


  • Comparteix:

La pedrera Berta

La pedrera Berta

Tots els grups municipals es mostren prudents davant de la sentència del Tribunal Suprem que permet reomplir la pedrera Berta amb residus urbans provinents d'ecoparcs. A l'espera d'analitzar a fons la resolució, els partits discrepen sobre el risc de contaminació que tindria aquesta opció.

El regidor de CiU Jordi Puigneró assegura l'aposta de l'equip de govern és reomplir la pedrera amb terra i runa, tal com el consistori va pactar amb la propietat l'any 1991.

Jordi Puigneró

Continuarem amb la política d'aquest ajuntament, que passa per reomplir la part santcugatenca amb runa i pedra de la construcció.









El grup del PSC demana que s'abordi el tema amb prudència, rigor i el màxim consens. A l'espera d'analitzar amb detall la sentència, els socialistes fan una crida a la responsabilitat de tots per assumir el problema que suposa la gestió dels residus a l'àrea metropolitana. Així ho ha dit el portaveu del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

No pot ser que optem per obviar els problemes i diem 'no en el meu pati del darrere'.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderón, afirma que cal debatre a fons la mesura abans de posicionar-se, però defensa la viabilitat tècnica de la restauració de la pedrera amb bales de rebuig provinents d'ecoparcs, sempre i quan es garanteixi que no hi ha cap risc de contaminació a la zona.

Joan Calderón

No es proposa fer un abocador incontrolat. És un sistema d'embalatge de residus d'una planta de tractament ecoparc.



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, alerta de la responsabilitat que assumiria qui decidís acumular residus potencialment contaminants en una zona de Collserola.

Raül Grangé

Com es pot assumir la responsabilitat de portar residus enmig d'un espai verd amb aqüífers?



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, adverteix del risc dels lixiviats, els líquids que desprenen els residus.

Berta Rodríguez

Deixen anar lixiviats, que poden contaminar. És un sistema experimental: qui ens diu que no hi haurà conseqüències?




Recordem que el Tribunal Suprem ha dictaminat que la pedrera Berta es podrà reomplir amb residus embalats provinents dels ecoparcs perquè, segons el tribunal, no comporten riscos de contaminació. És la posició que manté la propietat de la pedrera, actualment en mans de FCC i abans en mans de Jaume Franquesa S.A., i també la del departament de Medi Ambient de la Generalitat, que ha presentat estudis que avalen l'escàs risc de contaminació que comporta aquesta opció, ja experimentada en altres pedreres de l'àrea metropolitana. En canvi, la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) i entitats ecologistes alerten del perill de contaminació dels aqüífers.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, va explicar a Cugat.cat que existeix un conveni entre el consistori i la propietat pel qual la part santcugatenca de la pedrera Berta només es reomplirà amb runa i terra procedent de la construcció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.