Sant Cugat dóna l'últim adéu a l'intel·lectual Sergi Beser


  • Comparteix:

Familiars, amics i personalitats del món intel·lectual s'han acomiadat aquest dissabte del professor i estudiós literari Sergi Beser a Sant Cugat, ciutat on residia des de feia més de 30 anys. Els més propers a Beser han volgut donar-li l'últim adéu amb un acte civil al tanatori santcugatenc on han memorat la seva trajectòria a base d'anècdotes i bons records amb la companyia de més de 200 persones. L'alcalde de la seva Morella natal, Joaquim Puig, el filòleg i professor de la UAB, José Manuel Blecua, el catedràtic i membre de la Real Academia Española (RAE), Francisco Rico, i l'escriptora i catedràtica Carme Riera són algunes de les figures intel·lectuals que han estat presents a la cerimònia.

En els parlaments que han recordat la figura de Beser han aparegut els records més íntims dels familiars, però també anècdotes professionals i de les seves amistats més properes. L'alcalde de Morella, Joaquim Puig, ha destacat les influències que ha rebut de l'escriptor.

Joaquim Puig

Beser va ser professor meu a la UAB i era una persona meravellosa que va saber ser alhora de Sant Cugat i de Morella.




El professor i filòleg José Manuel Blecua ha remarcat la seva trajectòria com a docent.

José Manuel Blecua

La UAB ha perdut la seva forta independència ideològica i la seva extraordinària formació intel·lectual. És insubstituïble.




Altres personalitats com Paco Rodón, Enrique Fuster i Manuel Millán també han descrit la figura de Beser com un dels intel·lectuals catalans més destacats.

Personalitats

Extraordinari a nivell intel·lectual i humà. / Era molt discret. / Té origen de mas, pertany a la burgesia de Morella i ha entroncat amb la cultura universal.





Beser, resident a la nostra ciutat des de feia anys, va ser un habitual de les tertúlies de El Mesón durant la dècada dels 70 i 80.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.