Marcel Coderch: 'Ningú no posaria el cementiri nuclear a Sant Cugat. Ascó no pot ser una excepció'


  • Comparteix:

Marcel Coderch en una imatge d'arxiu

Marcel Coderch en una imatge d'arxiu

El membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat Marcel Coderch considera que 'no és èticament correcte' situar el cementiri nuclear a Ascó quan les terres de l'Ebre no són les principals consumidores d'energia a l'Estat espanyol. El santcugatenc i professor emèrit de la UPC creu que, de la mateixa manera que no es planteja ubicar la instal·lació a Sant Cugat, no s'hauria de situar a Ascó ja que no és responsable d'aquests residus nuclears.

Marcel Coderch creu que no és idoni col·locar aquest magatzem a Ascó, ja que considera que qui hauria d'assumir la generació d'aquests residus és qui consumeix més, és a dir, Barcelona, Madrid, València i Bilbao, entre altres ciutats de l'Estat espanyol. El membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible assegura que és un tracte injust ja que les terres de l'Ebre ja pateixen les conseqüències de la nuclearització amb la falta d'indústria. A més, el també professor emèrit de la UPC creu que no és una qüestió que puguin decidir cinc persones, quan el Parlament hi ha votat en contra i el president de la Generalitat tampoc n'és favorable.

Marcel Coderch ha dit, a tall d'exemple, que si a ningú se li passa pel cap col·locar la instal·lació als terrenys on s'havia d'ubicar Ikea a Sant Cugat, el cementiri tampoc hauria d'anar a Ascó. Són declaracions a Cugat.cat.

Marcel Coderch

Les conseqüències les hem d'assumir en el grau en què ens beneficiem d'aquest model energètic. No és èticament correcte que vagi a Ascó.


El membre del Consell Assessor per al desenvolupament Sostenible considera que no és ètic continuar generant residus sense tenir una solució, i que amb aquest cementiri nuclear l'únic que es fa és sortir del pas per no plantejar-se el problema de fons.

Marcel Coderch

Com que no ens volem plantejar el problema de fons, anem tirant.


Marcel Coderch ha explicat que la generació de residus nuclears d'alta activitat és un dels problemes més grans de l'energia nuclear ja que ningú hi ha trobat solució a cap lloc del món. En absència d'una sortida definitiva al problema, diu Coderch, el que es planteja és una solució temporal que consisteix en embolicar el combustible amb ciment, formigó i acer i guardar-lo en aquest magatzem temporal centralitzat. Aquests residus fins ara s'emmagatzemaven en unes piscines a les mateixes centrals, tot i que la seva capacitat és limitada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.