Sant Cugat manté la mitjana d'arbres per habitant tot i l'increment de població


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà 53.306 arbres urbans a l'abril, un cop finalitzada la campanya de plantació que s'ha iniciat simbòlicament aquest dimecres i que enguany preveu plantar un total de 415 exemplars. Amb aquestes xifres, la ciutat mantindrà la mitjana d'un arbre per cada 1'4 habitants, tot i l'increment de població. Molts d'aquests nous arbres s'utilitzen com a apantallament visual, delimitació de zones de trànsit i reducció de contaminants.

Les ciutats catalanes disposen d'un arbre per cada 7-10 habitants, mentre que Sant Cugat, amb aquesta plantació, manté la ratio d'un arbre per cada 1,4 habitants, com l'any passat. El pressupost de la campanya de plantació és de més de 43.500 euros i els treballs es faran mitjançant jardiners de la brigada municipal de parcs i jardins i amb una empresa especialitzada del sector.

Dels 415 arbres que es plantaran aquest any al terme municipal de la nostra ciutat, 236 s'ubicaran al nucli urbà, 175 aniran a Mira-sol i quatre entre la Floresta i les Planes.

Durant l'acte simbòlic de plantada d'arbres, entre els carrers Vicens i Vives i Aureli Capmany, l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat el caràcter 'verd' de Sant Cugat.

Lluís Recoder

Ens situem al capdavant de les ciutats en nombre d'arbres per habitant. És un element identificatiu de la ciutat.



En aquesta campanya es plantaran arbres que s'adapten bé al clima mediterrani, amb arrels profundes per evitar posteriors problemes al paviment i amb fulles petites que no embussin les clavegueres quan caiguin.

A la plantada simbòlica també hi ha participat la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

Són arbres de tipologia mediterrània. Arbres que no causen problemes respiratoris i que les arrels no espatllen els carrers.






L'aigua utilitzada per regar aquests nous arbres prové de la mina recuperada de la font de Can Ganxet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.