La UGT denuncia que el menjador del CAR llença menjar en bon estat


  • Comparteix:

El CAR té seu a Sant Cugat

El CAR té seu a Sant Cugat

El menjador del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat llença el menjar sobrant, tot i que estigui en bon estat, segons ha denunciat la UGT. La responsable d'Hostaleria del sindicat, Maria Eugenia Leal, responsabilitza el departament de Salut i les empreses de càtering d'aquesta situació, que, segons la UGT, es repeteix en diversos menjadors escolars i socials. Salut defensa els controls sobre els aliments i diu que la responsabilitat és de les empreses d'alimentació.

Maria Eugenia Leal afirma que diversos menjadors socials i centres escolars, entre ells el del CAR de Sant Cugat, no donen sortida als aliments que no es consumeixen en una primera instància. Segons la representant sindical, la major part d'aquest menjar es podria consumir en altres ocasions, perquè està en bon estat, en comptes de llançar-lo a les escombraries.

En declaracions a Cugat.cat, Leal responsabilitza de la situació el departament de Salut de la Generalitat.

Maria Eugenia Leal

No pot ser que en un menjador social o escolar es llenci menjar d'aquesta manera.


Segons la responsable d'Hostaleria de la UGT, el departament de Salut no preveu què fer amb el menjar sobrant i, a més, sanciona durament els establiments si a la nevera guarden aliments del dia anterior. Leal també acusa les empreses de càtering i alimentació que treballen en aquests centres, que, segons diu, no faciliten la bona conservació dels aliments que es consumeixen en alguns centres socials i escolars.

En resposta a aquesta denúncia, l'Agència de Protecció de la Salut defensa la seva tasca de garantir que no es reutilitzin aliments que podrien posar en perill la salut de les persones a causa del procés de conservació. La cap de gestió de riscos de l'agència, Carme Chacón, ha assegurat a Cugat.cat que si els aliments són aptes per al consum, sí que es pot arribar a acords per donar-los sortida.

Chacón ha recalcat que el problema rau en la gestió que fan algunes empreses de càtering i alimentació.


Carme Chacón

Les empreses tenen la responsabilitat de gestionar bé les seves previsions i decidir què faran si sobra menjar.




El CAR de Sant Cugat s'ha distanciat de les acusacions i ha indicat que el seu servei de menjador el gestiona una empresa privada, que s'encarrega de triar els aliments i preveure la seva conservació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.