El 13% dels visitants del Parc de Collserola són santcugatencs


  • Comparteix:

El Parc de Collserola rep dos milions de visites l'any

El Parc de Collserola rep dos milions de visites l'any

El 13% dels visitants anuals del Parc de Collserola són santcugatencs segons l'informe 'Freqüentació i Mobilitat del Parc de Collserola' realitzat per la Fundació Abertis, el consorci del Parc i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. L'estudi també concreta que un 28,4% dels usuaris accedeix al Parc des de la plaça del Rotary de la nostra ciutat. Els visitants utilitzen el Parc per passejar, practicar esport i contemplar la natura.

En total, el Parc de Collserola rep a l'any prop dels dos milions de visites, un 80% procedents d'algun dels nou municipis que conformen l'espai. En concret un 41% són de Barcelona, un 13% de Sant Cugat i un 12% de Cerdanyola. La resta de visitants provenen de poblacions com Esplugues, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Montcada i Reixac i el Papiol.

Els accessos més utilitzats són la plaça Mireia a Esplugues, des del Tibidabo, la plaça del Rotary a Sant Cugat i Can Canaletes des de Cerdanyola.

Pel que fa al gènere dels visitants, l'informe destaca que hi ha més homes que dones que visiten el parc. Per franges d'edat, la més nombrosa és la compresa entre els 25 i 64 anys. L'informe també fa un càlcul dels usuaris segons les èpoques de l'any i en aquest sentit l'estudi conclou que hi ha més afluència de visites entre els mesos de tardor i primavera que durant els mesos d'estiu.

L'informe també determina quines són les activitats que més practiquen els usuaris del parc. Passejar és l'activitat més consolidada, amb un 44% dels casos, mentre que un 27% s'apropa a l'espai natural per fer esport. El 7% visita els espais d'oci i un altre 7% gaudeix de la natura.

Totes aquestes dades es desprenen de l'informe anomenat 'Freqüentació i Mobilitat dels Usuaris del Parc de Collserola' elaborat per la Fundació Abertisel, consorci del Parc de Collserola i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.