El CAS ha atès 111 nous casos de drogodependència durant el 2009


Temes relacionats

L'alcohol i la cocaïna centren la majoria de consultes al Centre d'Atenció de Drogodependències del CAP (29/gen/08)


  • Comparteix:

El Centre d'Atenció i Seguiment de Sant Cugat (CAS) ha rebut 111 noves consultes per drogodependència durant el 2009, més de la meitat de les quals sobre alcoholisme. Aquest tipus de consultes representen el 55% del total, mentre que la mitjana d'altres CAS catalans se situa entorn el 44%. Una tercera part de les peticions que rep el servei, ubicat al CAP de Sant Cugat des del 2006, són per iniciativa pròpia, mentre que la resta són derivats d'altres serveis socials.

Les consultes sobre alcoholèmia que rep el centre arriben al 55%, força per sobre del 44% que representa la mitjana d'altres CAS catalans. La cocaïna ja és el segon motiu de consulta amb un 23%, seguida del cànnabis, que suposa un 14% del total de les consultes. L'heroïna ocupa la darrera posició amb un 11%.

El coordinador del CAS a Sant Cugat, Miquel del Río, ha explicat a Cugat.cat que els han sorprès les xifres d'alcoholèmia.

Miquel del Río

Ens ha sorprès la sobrerepresentació de l'alcohol. Molt per sobre de la mitjana catalana.



El perfil d'usuaris d'aquest servei continua sent un home de 30 a 34 anys que ha iniciat el seu consum durant l'adolescència. Les dones continuen estant poc representades en aquests percentatges de consultes, fet que del Río atribueix a què possiblement les adiccions a substàncies són més pròpies al gènere masculí.

L'actuació del CAS es basa en un seguiment de les dependències tractades com una malaltia crònica que requereix un tractament que es pot allargar durant anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.