El catedràtic santcugatenc de la UAB, Carles Perelló, rep el Premi Narcís Monturiol al Mèrit Científic


  • Comparteix:

Carles Perelló és catedràtic de Matemàtica Aplicada

Carles Perelló és catedràtic de Matemàtica Aplicada

El catedràtic santcugatenc de Matemàtica Aplicada de la UAB, Carles Perelló, ha estat guardonat amb el Premi Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic. La Generalitat ha atorgat la medalla a aquest valldoreixenc com a reconeixement a més de 40 anys dedicats a la investigació de les matemàtiques.

La XXI edició dels Premis Narcís Monturiol ha reconegut la feina que ha dut a terme Carles Perelló, enginyer i matemàtic de 70 anys format a Mèxic i als EUA. El catedràtic de matemàtica aplicada s'ha mostrat il·lusionat de rebre aquesta distinció, tot i que ha remarcat la feina de companys seus:

Carles Perelló

He rebut el premi amb il·lusió perquè no m'ho esperava


Perelló ha impulsat els estudis de sistemes dinàmics i d'equacions en derivades parcials a Catalunya i també ha contribuït a crear una escola de recerca sobre aquests temes. El guardonat ha comentat que l'estudi de les matemàtiques ha de ser totalment vocacional:

Carles Perelló

Això de les matemàtiques és una cosa una mica extranya perquè és molt vocacional


La Medalla Narcís Monturiol s'atorga, a proposta del Departament d'Universitats Recerca i Societat de la Informació (DURSI), a les persones que amb la seva aportació i la seva feina han contribuït a l'avanç de Catalunya en els camps científic i tecnològic. L'acte de lliurement dels premis va tenir lloc ahir al Palau de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.