Sant Cugat serà la capital internacional de l'astrofísica del 12 al 16 d'abril


  • Comparteix:

Presentació del fòrum

Presentació del fòrum

Un centenar d'astrofísics d'arreu del món es reuniran a Sant Cugat per intercanviar coneixements sobre els púlsars, petites estrelles que graviten a altes velocitats i generen grans camps magnètics. La trobada, que tindrà lloc del 12 al 16 d'abril, arrencarà amb una conferència oberta al públic de la descobridora dels púlsars, la doctora Jocelyn Bell-Burnell, de la Universitat d'Oxford. La xerrada inicial se celebrarà al Teatre-Auditori a partir de dos quarts de set de la tarda.

El 1r Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat reunirà especialistes internacionals per analitzar els fenòmens més violents i energètics de l'univers. Cada sessió-taller tindrà continuïtat amb una publicació on es reflectirà la temàtica i els avenços tractats.

En la presentació del programa del fòrum, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha mostrat la seva satisfacció per acollir esdeveniments com aquest.

Xavier Escura

Agraïm aquesta iniciativa. S'integra perfectament amb el nostre tarannà d'aprofundir i difondre el coneixement científic.




El coordinador de la cita, el doctor en Física per la Universitat Nacional de la Plata a l'Argentina Diego Torres, ha explicat què són els púlsars.

Diego Torres

Són estrelles molt petites i molt denses que graviten molt ràpidament i generen camps on les partícul·les s'acceleren i emeten radiació.





El fòrum també tindrà repercussió a les escoles de la ciutat, on ja s'estan preparant tallers divulgatius per acostar l'astrofísica als alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.