Sant Cugat estarà connectada, parcialment, amb fibra òptica a finals d'any


Temes relacionats

Comencen les obres d'extensió de la fibra òptica entre tots els edificis municipals (24/jul/09)


  • Comparteix:

La instal·lació de fibra òptica als principals equipaments municipals estarà enllestida abans de l'estiu. Ho ha explicat a Cugat.cat el regidor de Comunicació i Innovació, Jordi Puigneró, que ha afegit que la dotació d'una xarxa corporativa pròpia permetrà millorar els serveis i l'eficàcia de l'administració local.

Les obres, que estan parcialment finançades amb el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), han servit per fer la rasa central des d'on es connectaran els equipaments municipals a la xarxa de fibra òptica.

L'equip de govern preveu que a finals del tercer trimestre s'hagin connectat a la fibra òptica l'Ajuntament, el Teatre-Auditori, l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, la Biblioteca del Mil·lenari, el Casal de Joves TorreBlanca, la Casa de Cultura i la seu del grup de comunicació multimèdia Cugat.cat.

El regidor de Comunicació i Innovació, Jordi Puigneró, ha explicat a Cugat.cat que de moment s'ha començat per aquells equipaments més utilitzats pels santcugatencs.

Jordi Puigneró

Volem connectar tots els equipaments de la ciutat amb fibra òptica. Ara tindrem connectats els equipaments més transitats.


En una segona fase es preveu que es connectin a la nova xarxa el centre social de la plaça d'en Coll, la Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau, les tres escoles bressol municipals, el Casal Cultural de Mirasol i el Centre Social i Sanitari de la Floresta.

Paral·lelament a aquestes obres, també s'han construït tres torres que permetran millorar les comunicacions sense fils de la ciutat, sobretot a les zones menys poblades dels districtes. Així ho ha dit Puigneró.

Jordi Puigneró

Hi ha zones de la ciutat en què difícilment la fibra òptica hi podrà arribar en anys. Per això hem construït tres torres de telecomunicacions.


Puigneró ha explicat que la xarxa s'ha fet arribar a diversos equipaments, com l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Volpelleres i la comissaria dels Mossos d'Esquadra per una futura connexió gestionada per la Generalitat.

La instal·lació de fibra òptica a la ciutat persegueix l'objectiu de millorar els serveis i l'eficàcia de l'administració local. Per a Puigneró, fer arribar els serveis municipals a través de la tecnologia sense fils és un dels principals reptes d'aquest mandat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

¿QUE PASA CON LA FLORESTA? no hay ni un equipamiento en LA FLORESTA, siempre el centro sala ganando y la poblacion sigue durmiendo y votando sin pensar.

EBOLI. Enviat el 2/mar/10


Carambes Eboli, a veure si llegim: A la Floresta esta previst el Centre Social i Sanitari de la Floresta. I les tres torres seran per millorar les comunicacions sense fils, s\'enten de la Floresta i Les Planes.

Jan. Enviat el 6/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.