La cultura i el medi ambient tenen una forta presència als Premis Ciutat de Sant Cugat


Temes relacionats

L'esport local, finalista als Premis Ciutat de Sant Cugat de la mà d'Albert Meca, Anna Cohí i l'Olímpyc Floresta (27/feb/10)

Delphi, TVE, el Capio HGC i EsadeCreapolis, candidats econòmics als Premis Ciutat de Sant Cugat (27/feb/10)

Les entitats protagonitzen de nou les candidatures als Premis Ciutat de Sant Cugat (27/feb/10)

Tot a punt per a la 5a edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat (26/feb/10)

Cugat.cat retransmet en directe els Premis Ciutat de Sant Cugat (26/feb/10)


  • Comparteix:

Montserrat Rumbau i Joan Troyano, Santiago Zannou, Lluís Calvo, i els socis del CMSC Josep Castellví i Jordi Roca  opten als Premis Ciutat de Sant Cugat

Montserrat Rumbau i Joan Troyano, Santiago Zannou, Lluís Calvo, i els socis del CMSC Josep Castellví i Jordi Roca opten als Premis Ciutat de Sant Cugat

El director de cinema Santiago Zannou, l'artista Lluís Calvo, els socis del Club Muntanyenc (CMSC) Josep Castellví i Jordi Roca i els santcugatencs Montserrat Rumbau i Joan Troyano opten als Premis Ciutat de Sant Cugat. La pel·lícula 'El truco del manco', l'obra 'Col·lisions', la replantació del Pi Bessó i el recull de fotografies històriques 'L'Abans de Sant Cugat' els han portat a ser mereixedors dels guardons, respectivament.

Fa gairebé un any la Generalitat va talar per equivocació el Pi Bessó, situat a la carretera de la Rabassada, un arbre amb valor natural i històric per a la ciutat i Catalunya. Els socis del CMSC Jordi Roca i Josep Castellví van assumir el compromís de la replantació del pi, que s'ha traduït en la restitució de l'arbre que tindrà lloc aquest diumenge. La nominació als premis de Roca i Castellví també reconeix la seva implicació en activitats culturals, esportives i lúdiques de la ciutat. Josep Castellví explica els motius i la tasca de replantació de l'exemplar.

Josep Castellví

Hem estat treballant tot un any per replantar l'arbre. És un pi de 14 anys i de vuit metres.








El recull de fotografies històriques de la ciutat 'L'abans de Sant Cugat del Vallès', que va veure la llum el 2009, ha valgut una nominació als seus autors, Montserrat Rumbau i Joan Troyano. L'obra és un recull d'imatges compreses entre el segle XIX i el 1965. Montserrat Rumbau, que també és tertuliana habitual de Cugat ràdio, ha volgut fer extensiva la nominació a les 200 famílies que els han ajudat a recollir les fotografies.

Montserrat Rumbau

És una notícia que fa gràcia, no ens ho esperàvem. És un premi a les famílies que han col·laborat aportant fotografies molt maques.


El saragossà resident a Sant Cugat Lluís Calvo és un altre dels candidats a endur-se un reconeixement per l'obra 'Col·lisions', que va rebre l'any passat el premi de poesia Vicent Andrés Estellés. Lluís Calvo s'ha mostrat molt satisfet per ser finalista.

Lluís Calvo

La nominació té un significat molt important. És un premi de la meva ciutat i això és molt bonic. A més és per una tasca cultural i això té un valor afegit.


El director de cinema resident a Valldoreix Santiago Zannou va rebre el 2009 el Goya al millor director novell per el film 'El truco del Manco'. Santiago Zannou creu que poder fer una pel·lícula al territori on viu ha estat molt positiu i que l'ha portat a interactuar amb la ciutat.

Santiago Zannou

És un premi que decideixen els veïns. Això vol dir que he tingut una bona acollida. Fer una pel·lícula on vius i que la vegin els veïns és molt bo.


La gala de lliurament dels Premis Ciutat de Sant Cugat tindrà lloc aquest diumenge a partir de les sis de la tarda al Teatre-Auditori. El grup de comunicació multimèdia Cugat.cat retransmetrà la cerimònia en directe i a temps real per internet.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.