La ciutat reconeix el mig segle de Delphi al municipi amb un Premi Ciutat de Sant Cugat


Temes relacionats

Els treballadors de Delphi sumen esforços per ajudar als damnificats d'Haití (28/gen/10)

L'exposició dels 50 anys de la planta de Delphi visita Terrassa (10/nov/09)

Delphi subministrarà components a Renault fins el 2013 (30/jul/09)

Suspès temporalment l'ERO a Delphi per l'augment puntual de la producció ( 7/jul/09)

UGT exigeix un pla industrial que garanteixi els llocs de feina a Delphi (12/jun/09)

Confiança unànime en la continuïtat de Delphi, tot i la incertesa del sector automobilístic ( 9/jun/09)

La planta santcugatenca de Delphi celebra 50 anys a la ciutat ( 8/jun/09)

Delphi explicarà la seva història al Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona ( 8/mai/09)


  • Comparteix:

La planta de Delphi s'ha endut un dels Premis Ciutat de Sant Cugat pels seus 50 anys implantada al municipi. La 5a edició dels guardons ha homenatjat l'empresa que va impulsar la reconversió de Sant Cugat de ciutat agrícola a industrial i que tot just es recupera d'un ERO temporal que va afectar la plantilla local durant cinc mesos l'any passat.

La Constructora de Equipos Diesel SA, coneguda popularment com a Condiesel, va instal·lar-se a la ciutat l'any 1959. La seva arribada va donar un fort impuls a la conversió de Sant Cugat com a poble essencialment agrícola a la ciutat amb forta presència industrial que és avui en dia.

L'empresa va patir ara fa un any l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal per fer front a la davallada de la demanda del sector de l'automoció. L'ERO, que s'havia d'aplicar fins el mes de setembre, es va suspendre temporalment a principis de juliol gràcies a un augment puntual de comandes.

La planta local va saber l'estiu passat que subministrarà una bomba per a Renault que garanteix la permanència al mercat fins al 2013 d'un producte fabricat exclusivament a Sant Cugat i la possibilitat de crear a la nostra ciutat un centre tècnic.

El membre de la direcció de Delphi, Pascal Giró, ha agraït el suport de la ciutat en la difícil situació econòmica de l'empresa.

Pascal Giró

Gràcies a la ciutat pel suport que ens ha donat. Els pròxims anys seran tant o més difícils però posarem el nostre interès per seguir celebrant més anys a Sant Cugat.



Delphi va celebrar oficialment el mig segle de vida a la ciutat amb un acte el 8 de juny de l'any passat en què van participar l'alcalde, Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, a més de diferents representants del món de l'automoció. L'empresa també va organitzar una exposició, que va estrenar al Saló de l'Automòbil del 2009, i una escultura per commemorar la seva presència al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.