Jordi Joly: 'La transperència i l'accés a la informació són drets consubstancials a la democràcia'


  • Comparteix:

'La manera de fer política d'ara ja no és com la d'abans'. Així s'ha expressat el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, en la xerrada que ha donat el tret de sortida al nou cicle de conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. Joly ha remarcat en la ponència 'Una altra manera de fer política. Els valors de la responsabilitat, l'ètica i la transparència' que el dret a la informació és consubstancial a la democràcia. Les ponències del nou cicle de l'entitat pretenen tractar el naixement de les notícies i el seu processament per part dels mitjans de comunicació.

El tinent d'alcalde d'Economia ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida al cicle de xerrades. Joly ha explicat als assistents la situació que pateix actualment la societat en àmbits com la política, de la qual ha dit que està sotmesa a canvis molts importants. El titular de l'àrea d'Economia reconeix que la política del segle XXI no és la mateixa del segle passat.

Jordi Joly destaca la importància de la transparència i l'accés a la informació. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Joly

La transparència i l'accés a la informació política i organitzacions públiques per part dels ciutadans són drets consubstancials en la democràcia. No sempre es compleix.



Joly ha recordat que l'Ajuntament l'any 2009 va ser reconegut com el més transparent de l'Estat espanyol, segons un informe de l'ONG Transparència Internacional.

El cicle organitzat pels amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat està dedicat a la transparència en els mitjans de comunicació. Joly considera que el periodisme és un dels actors principals de la societat actual.

Jordi Joly

El periodisme és més que mai un dels actors principals de la societat amb una responsabilitat molt important. Les noves tecnologies ens sotmeten a una revisió constant.



Els propers ponents seran l'excorresponsal de TV3 als Estats Units, Salvador Sala, l'exdirector del diari Avui i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Vicenç Villatoro, i el periodista santcugatenc Victor Alexandre.

La xerrada d'aquest dijous al vespre ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i ha comptat amb l'assistència d'una cinquantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.