Baixa la xifra de donacions de sang, tot i que augmenten els participants novells


  • Comparteix:

La Casa de Cultura ha acollit les donacions de sang

La Casa de Cultura ha acollit les donacions de sang

Una cinquantena de persones han donat sang aquest dissabte a la Casa de Cultura, una xifra inferior a la prevista. Tot i així, la delegació santcugatenca del Banc de Sang i Teixits ha destacat que el 10% dels donants fossin primerencs i ha atribuit el descens de participació a la gran freqüència amb què s'instal·len a la ciutat. L'organització de jornades de donacions s'han incrementat a causa de la manca de reserves de sang, sobretot dels grups sanguinis B negatiu i A positiu.

El facultatiu del Banc de Sang, Marc Coscallola, fa un balanç positiu de la participació d'aquesta jornada, tot i que s'ha situat per sota de les previsions que havien fet en un inici.

Marc Coscallola

Ha estat per sota de la previsió, però és perquè a Sant Cugat hi venim sovint. A més, cal tenir en compte que el 10% eren donants per primer cop.


El fred intens d'aquest hivern és la causa que l'entitat ha atribuit al descens en el ritme de donacions, fet que ha provocat que la situació de les reserves sigui 'preocupant'. Si en un període de normalitat les reserves cobreixen les necessitats per a nou dies, en aquests moments només arriben als sis dies.

La delegació local del Banc de Sang i Teixits organitzarà una altra jornada de donacions aquest dilluns al Club Muntanyenc. Aquells que hi vulguin participar ho podran fer de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.