Noestasola surt al carrer per fer 'visible' el maltractament a dones


Temes relacionats

Comença a caminar l'associació de suport a dones maltractades Noestasola (24/feb/10)

Augmenten un 20% els casos de violència de gènere atesos a Sant Cugat (27/nov/09)


  • Comparteix:

La taula informativa s'ha instal·lat a la plaça d'Octavià

La taula informativa s'ha instal·lat a la plaça d'Octavià

L'associació de suport a dones maltractades Noestasola ha sortit aquest diumenge per primer cop al carrer per donar a conèixer la seva tasca, coincidint amb els actes de celebració del Dia Internacional de la Dona. Per a l'entitat, la problemàtica del maltractament a Sant Cugat encara és 'poc visible' i afecta perfils molt diversos. Per aquest motiu l'associació se centra, a més, en la sensibilització ciutadana i l'educació, principal camí per canviar una cultura social que consideren encara 'sexista'.

Una taula informativa ubicada a la plaça d'Octavià ha servit per apropar a la ciutadania la feina que desenvolupa l'associació i recordar a les dones que pateixen algun tipus de maltractament que no estan soles davant la seva situació.

Es tracta d'una tasca que pren especial importància, ja que des de l'entitat critiquen que el maltractament és una xacra social 'poc visible'. La presidenta de l'associació Noestasola, Maribel Guillamón, explica quina és la seva afectació al municipi.

Maribel Guillamón

El perfil és molt ampli. El municipi té un alt índex de gent universitària, però el perfil és molt genèric i no té res a veure amb les classes socials.


En el mateix sentit, la regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer, ha coincidit en destacar que el maltractament afecta dones de perfils i col·lectius diversos. Tot i això, Pellicer ha explicat que la ciutat dóna suport a totes les dones que pateixen aquesta situació.

Susanna Pellicer

Qualsevol dona que es trobi en alguna d'aquestes situacions està atesa a la ciutat. Hem d'estar contents perquè cobrim tots els aspectes.


Durant l'any passat, els serveis municipals van identificar 92 casos de maltractament, 45 dels quals van ser atesos pel servei DonaInformació, que enguany celebra els seus 10 anys de trajectòria.

L'associació Noestasola es reuneix cada dimarts de les sis de la tarda a les vuit del vespre a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.