Risc de nevades als punts més alts del municipi


  • Comparteix:

Imatge de Collserola coberta per la neu

Imatge de Collserola coberta per la neu

La neu podria arribar aquesta matinada a Sant Cugat i a la comarca. El Vallès Occidental es troba en situació probable de risc de nevades. Això vol dir que es podrien registrar nevades als punts més alts del municipi, a cotes superiors als 400 metres, on es pot acumular fins a 15 centímetres de neu. De moment, l'alerta es manté fins a la matinada de dilluns a dimarts. També està previst que a partir de la una de la tarda de dilluns es puguin registrar ratxes de vent superiors als 90 quilòmetres per hora. Protecció Civil recomana extremar les precaucions, sobretot si cal fer desplaçaments.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania fer seguiment de les condicions meteorològiques i de les carreteres, extremar les precaucions en cas d'haver d'agafar el cotxe i trucar al 112 per a qualsevol emergència.

En cas de trobar neu i gel a la calçada, cal extremar les mesures de seguretat en la conducció, com reduir la velocitat, evitar frenar bruscament i augmentar la distància de seguretat. També es recomana disposar de cadenes, comprovar l'estat del vehicle i conduir amb el dipòsit ple.

Davant possibles ratxes de vent, cal tancar portes i finestres i assegurar els tendals i elements d'ornamentació. En cas d'estar a l'exterior, es recomana no pujar a llocs alts exposats al vent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.