Sant Cugat es recupera dels efectes de la nevada amb les escoles tancades


Temes relacionats

La neu ha paralitzat l'activitat de la ciutat aquest dilluns ( 9/mar/10)

Molts santcugatencs alteren la seva jornada per la neu ( 9/mar/10)

La nevada passa al record com la més viscuda ( 9/mar/10)


  • Comparteix:

El Monestir cobert de neu / Font: Carmen Gómez

El Monestir cobert de neu / Font: Carmen Gómez

Sant Cugat es lleva avui sota els efectes de la nevada que ha patit durant les últimes 24 hores. Tots els centres escolars de la ciutat estan tancats, seguint la recomanació de l'Ajuntament d'evitar les complicacions del temporal. Les línies de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) funcionen a mig gas i Renfe amb retards de 30 minuts. Les carreteres de Vallvidrera i la Rabassada s'han obert al trànsit, però el consistori desaconsella circular per la zona. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu ratxes de vent intenses a la nostra comarca i possibilitats de que el gruix de neu es mantingui, tot i que el temporal va a la baixa.entre Sant Cugat i Sarrià.

El fred d'aquesta nit ha provocat l'aparició de plaques de gel a les carreteres, fet que ha afectat els accessos als centres escolars. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha explicat que les escoles tanquen pels problemes de mobilitat que hi pugui haver. Són declaracions a Cugat.cat.

Carmela Fortuny

De moment la recomanació és que tanquin perquè ja és evident que els accessos seran complicats.


El Consell Comarcal del Vallès Occidental també ha suspès el servei escolar a la ciutat i a 12 municipis més de la comarca.

L'Ajuntament manté activada des d'aquest dilluns la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil Municipal per la intensa nevada. Continua activat el dispositiu municipal, dirigit per l'alcalde accidental, Joan Recasens, i que compta amb efectius de la Brigada Municipal, Policia Local, Mossos d'Esquadra, ADF i Protecció Civil. Els serveis socials de l'Ajuntament també estan fent un seguiment a persones grans del municipi per mantenir-les informades i atendre possibles emergències.

L'Ajuntament disposa de contenidors amb sal a la via pública per aquells veïns que vulguin fer-ne ús a l'accés dels habitatges. Aquests contenidors estan situats a les Planes (plaça de la Creu d'en Blau, camí de Can Flo; camí de Can Flo amb la cruïlla amb el carrer Pere Planes; carrer Molí amb el passeig del Desert; carrer Sant Ignasi de Loiola amb el carrer Maria Antònia), La Floresta (plaça del Centre; plaça Josep Playà; Pont del Diari; plaça Doctor Villar; plaça Rubies; Can Margarit amb la cruïlla amb Can Pagan; plaça dels Porters) i a Can Cortés (plaça del Transaval amb l'avinguda Can Cortés; avinguda Can Cortès amb la cruïlla del carrer Abat Odó; camí Can Cases davant el restaurant 'Can Cases').



  • Comparteix:

COMENTARIS

M\'agradaria saber fins quant estaran tancades les escoles de st. cugat del Vallès.

Meritxell. Enviat el 9/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.