La neu ha paralitzat l'activitat de la ciutat aquest dilluns


Temes relacionats

Sant Cugat es recupera dels efectes de la nevada amb les escoles tancades ( 9/mar/10)

Molts santcugatencs alteren la seva jornada per la neu ( 9/mar/10)

La nevada passa al record com la més viscuda ( 9/mar/10)


  • Comparteix:

Molts cotxes s'han trobat amb dificultats per circular

Molts cotxes s'han trobat amb dificultats per circular

La mobilitat i els serveis s'han vist intensament afectats aquest dilluns a la ciutat a causa de la nevada. Moltes persones que viuen o treballen al municipi s'han quedat atrapades a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe, que han suspès el seu servei des de primera hora de la tarda. Molts comerços i empreses també han aturat la seva activitat i diverses escoles han tingut dificultats per desallotjar els centres per les complicacions en els accessos. El transport urbà també s'ha suspès des de primera hora de la tarda i l'Ajuntament i l'EMD han habilitat autobusos que han anat acompanyant els afectats des de les estacions i les escoles a l'Ajuntament i, fins i tot, a cases particulars. Mira el reportatge de la nevada a Cugat tv

Les cotes altes del municipi, sobretot les Planes i la Floresta, són les que s'han vist més afectades pel temporal de neu, que també ha arribat al centre de la ciutat. Moltes zones del municipi s'han quedat sense llum, com l'àrea de Can Trabal i alguns punts del carrer Lluís Companys. La majoria d'incidències han consistit en pins caiguts i cotxes que s'han hagut de quedar a les calçades de les vies per la impossibilitat de circular. Un pi ha caigut sobre una marquesina d'autobús a la plaça Josep Playà de la Floresta i ha afectat diverses línies elèctriques. La nevada ha dificultat molt la circulació per la carretera de la Rabassada i la de Vallvidrera, que s'han tancat durant bona part de la tarda.

Les escoles de la Floresta, Turó de Can Mates, Pureza de María, Àgora, El Pinar, l'IES Leonardo da Vinci i les escoles bressol de Valldoreix i la Mimosa han hagut de suspendre les classes sobre la marxa durant el dia d'ahir. Molts centres santcugatencs han tingut dificultats a l'hora de desallotjar els nens i els mestres i han hagut de quedar-se oberts fins tard, quan ha pogut marxar tothom. És el cas del Ferran i Clua, on una màquina retroexcavadora ha permès als cotxes que hi quedaven abandonar el centre. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) també s'ha evacuat per precaució.

A última hora, l'Ajuntament ha habilitat el PAV1 de la rambla del Celler, que té calefacció, per a aquelles persones que no podien arribar a casa seva. Finalment, però, l'equipament no ha hagut d'allotjar ningú. Els serveis municipals sí que han proporcionat menjar i beguda a les desenes de persones que s'han hagut d'esperar a l'Ajuntament fins a última hora de la nit a poder tornar a casa seva. FGC, finalment, ha proporcionat un servei d'autobusos per buidar les estacions que ha permès a alguns residents a Barcelona que s'havien quedat a la ciutat arribar a la capital.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha explicat a Cugat.cat que gràcies a la col·laboració de tothom s'han pogut anar solucionant les incidències.

Carmela Fortuny

Hem tingut incidències durant tot el dia però les hem pogut solucionar amb la col·laboració de tothom.


La majoria de treballadors del Capio Hospital General de Catalunya (HGC), unes 250 persones, s'han quedat a dormir al centre, així com molts familiars dels pacients ingressats.

El CAP del carrer la Mina és l'únic de la ciutat que ha estat obert al llarg de la nit amb el servei d'urgències activat. Cinc màquines retroexcavadores i efectius de la Brigada Municipal, Policia Local, Mossos d'Esquadra, ADF i Protecció Civil han treballat al llarg del dia per retirar la neu dels carrers i tirar sal a les principals vies del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.