La nevada passa al record com la més viscuda


Temes relacionats

Sant Cugat es recupera dels efectes de la nevada amb les escoles tancades ( 9/mar/10)

La neu ha paralitzat l'activitat de la ciutat aquest dilluns ( 9/mar/10)

Molts santcugatencs alteren la seva jornada per la neu ( 9/mar/10)


  • Comparteix:

El Pi d'en Xandri nevat / Font: Bernat Picornell

El Pi d'en Xandri nevat / Font: Bernat Picornell

La memòria històrica de la ciutat recordarà la nevada d'aquest dilluns, tot i que no ha estat la més copiosa de la història recent del municipi. L'any 1962 la ciutat va acumular gruixos de neu superiors als 80 centímetres, un efecte retingut a la memòria de la gent del poble que va patir una de les pitjors nevades que es recorden. Tot i això, la d'aquest dilluns passarà a la història per ser una de les més viscudes per la població, ja que feia anys que no nevava durant el dia.

Els santcugatencs han viscut la nevada molt directament. Ja bé sigui pels problemes de mobilitat, perquè s'ha pogut gaudir durant el dia o per la multitud de canals d'informació, el fet és que els efectes de la nevada, les anècdotes i les històries personals han arribat més lluny que mai magnificant una nevada que no ha deixat ningú indiferent.

L'historiador Domènec Miquel explica a Cugat.cat la peculiaritat d'aquesta nevada.

Domènec Miquel

Hem viscut varies nevades com la d'aquest dilluns, però aquesta ha estat durant el dia i això és poc freqüent.


El municipi ha patit altres nevades importants, com la del 2001, que també va comportar problemes de mobilitat. Tot i això, la d'enguany no ha superat aquella de 1962, que encara posseeix el títol de ser la pitjor de la història més recent del municipi. Alguns dels santcugatencs que van viure la nevada de fa 48 anys expliquen com va ser.

Testimonis

La de 1962 va ser la més forta, hi havia un metre de neu. / Va ser molt forta. / Va ser èpica, hi havia 80 centímetres de neu. / Va perjudicar molts pagesos.




D'aquella ocasió, que va arribar la nit de Nadal, molts recorden la impossibilitat de sortir al carrer, les destrosses en el camp i el bestiar i, fins i tot, alguns valents que van poder esquiar al camp de golf.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.