Última hora: Avís d'onada de fred per les properes hores


  • Comparteix:

Els carrers de la ciutat ja estan nets, tot i que hi pot haver gel en les properes hores

Els carrers de la ciutat ja estan nets, tot i que hi pot haver gel en les properes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de risc per onada de fred en les properes hores a tot Catalunya, on les temperatures es poden situar aquesta nit als zero graus al litoral i als deu sota zero a l'interior. Les baixes temperatures poden complicar la mobilitat a les zones altes del municipi per la possible formació de plaques de gel a les vies, on la brigada municipal està tirant sal. Serveis Socials de l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb els afectats pels talls de llum i les persones grans i amb problemes de mobilitat per garantir que passen bé la nit i oferir acollida a aquells que ho necessiten.

Ho explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, en declaracions a Cugat.cat.

Xavier Martorell

Si fa molt fred demà podem tenir carrers glaçats i estem fent una ronda amb persones amb dificultats per veure si necessiten res o si volen anar a una residència.










La brigada municipal ha netejat els accessos a tots els carrers de la ciutat, on ja es pot circular sense problemes, tot i que l'Ajuntament continua demanant precaució a l'hora d'agafar el vehicle privat. Parcs i Jardins, però, continuarà retirant arbres i branques dels efectes de la nevada amb un camió ploma durant una setmana. Fins ara, el consistori ha comptabilitzat 190 avisos per arbres caiguts pel temporal. Al conjunt del municipi han caigut uns 600 arbres, que han provocat danys a cables elèctrics i mobiliari urbà i han tallat el pas a algunes vies. En les properes hores encara hi ha risc de més caigudes d'arbres pel pes de la neu i el glaç acumulat a les calçades, però l'Ajuntament ja hi està tirant sal, com explica Martorell.

Xavier Martorell

Hem actuat sobre uns 600 arbres, s'han retirat, pot haver-hi algun carrer que tingui plaques de gel però hi estem tirant sal.




La nevada també ha afectat un mur d'una propietat privada de l'avinguda Tarruell de la Floresta. L'Ajuntament emetrà demà un decret d'enrunament per poder tirar-lo a terra i que no porti complicacions.



  • Comparteix:

COMENTARIS

i això a quina hora era? hi haurà problemes amb els ferrocarrilsde nou?

notenom. Enviat el 10/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.